Annonse


Se video av snerten Sony

Det er vanskelig å ikke bli sjarmert av utseendet til CMD-Z5, men her har vi i tillegg en telefon som ser ut til å ha litt av hver å by på også innen teknikk og funksjonalitet.

Først og fremst er det verdt å merke seg at Z5 er den første mobiltelefonen til å komme med Microsoft Mobile Explorer. Dette betyr at den kan lese vanlige HTML-sider, samtidig som den også har wapleser.

Fiffig og funksjonell

Skjemen har åtte gråtoner, og menysystemet navigeres ved hjelp av en fiffig rulleknapp på siden av telefonen. Funksjonene er mange, og du kan lese mer om disse her. Sony Z5 m/Telenor

En liten morsomhet som vi likevel nevner her er muligheten til å legge inn forskjellige telefonsvarebeskjeder, ut ifra hvem det er som ringer. Sjefen kan for eksempel få høre at “Jeg sitter og jobber nå, og har dessverre ikke tid til å ta telefonen”, mens den søte nabojenta kan få beskjeden “Er ute og jogger, og etterpå skal jeg løfte vekter. Tilbake om 4 timer”.

Annonse


Må klargjøres

Den gode nyheten er at Sony CMD-Z5 er på god vei inn i Skandinavia og også i Norge. Vi har snakket med Sony, som hevder at det er en god del ting som må på plass for å få wap og HTML-leseren til å fungere med norske operatører, men vi blir forsikret om at den kommer så snart det er teknisk mulig.

Som vi ser av bildene her er operativsystemet i telefonen for lengst oversatt til norsk, og brukermanualen er også klar for norsk lansering. Vi holder pusten…

Får du ikke opp videosnutten ovenfor kan du laste ned filen her . Størrelsen er om lag 820 kB.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse