Annonse


Mobilen sporer deg opp

Det er nemlig stor tro på at såkalte lokasjonsbestemte tjenester skal øke bruke av mobile tjenester som både SMS og WAP.

– De mest verdifulle mobile Internett-tjenestene vil være de som både er personlige, stedsavhengie og lokasjonsbestemte, sier visepresident Stig Rune Johansson i Ericsson Mobile Sytems Division i en melding.

Mobilen vet hvor du er

Tenk deg at du ringer etter taxi, men aner verken hvor du er eller hvor nærmeste holdeplass er. Da kan lokasjonsbestemming via mobilen være det som gjør at drosjesjåføren finner deg.

Og det finnes allerede en rekke forskjellige teknologier for lokasjonsbestemte mobiltjenester. Problemet er at det ikke finnes standarder og at de forskjellige teknologien ikke er særlig flinke til «å snakke» sammen”.

Ericsson, Nokia og Motorola har nå gått sammen og dannet en ny organisasjon for å fremme standarder inne lokasjonsbestemte tjenester. Organisasjon har fått navnet Location Interoperability Forum (LIF).