Annonse


De gamle går

Flere av veteranene i databransjen valgte denne uken å overlate sine posisjoner til yngre krefter.

Nye fjes blir nå å se på toppen av Microsoft, Hewlett-Packard, Compaq og 3Com. Paul Allen som nå er 47 år, sluttet i Microsoft allerede i 1983. Senere har han brukt sine milliarder på investeringer i over 140 forskjellige bedrifter gjennom selskapet Vulcan Ventures.

USAs tredje rikeste mann

Paul Allen har bl.a. satset penger på prosessorprodusenten Transmeta, fotballklubben Seattle Seahawks, basketballaget Portland Trail Blazers, et rockemuseum i Seattle, et radioteleskop som søker etter liv i verdensrommet, og mye mer.
Allen, som er USAs tredje rikeste mann, går ut av Microsofts styre for å vie hele tiden på sine andre investeringer.

Kvinne til topps i HP

Samtidig går også Richard Hackborn ut av Microsofts styre. Tidligere i september avgikk Hackborn som styreforeformann i Hewlett-Packard.

Annonse


Der ble han avløst av Carly Fiornia, selskapets administrerende direktør som ble ansatt tidlig i fjor sommer. Fiornia, som nå altså både er styreformann og administrerende direktør, er den første kvinne som har nådd så høyt i et amerikansk teknologikonsern .

Ben Rosen legger inn årene

Etter 18 år som styreformann i Compaq, forlater Benjamin Rosen nå denne posisjonen og overlater roret til administrerende direktør Michael Capellas.

Capellas, som er 46 år gammel, begynte i Compaq i 1998 og har deretter hatt en lynkarriere. I likhet med Carley Fiorina i HP, skal han nå kombinere stillingen som styreformann og administrerende direktør.

Fra Canion til Pfeiffer til Capellas

Rosen, som nå er 67 år, grunnla Compaq i 1982 sammen med tidligere adm. direktør Rod Canion. I begynnelsen av 1990-årene sørget Rosen for å erstatte Canion med Eckhard Pfeiffer. I fjor presset han ut Pfeiffer og overlot roret til Michael Capellas som nå også blir styreformann.

3Com får ny direktør

I 3Com slutter Eric Benhamou etter ti år som selskapets administrerende direktør, og overlater den daglige ledelsen til Bruce Claflin. Benhamou fortsetter imidlertid i styret. Claflin begynte i 3Com i 1998, og har tidligere hatt toppstillinger i Digital og IBM.

3Com gjennomfører for tiden en omfattende omstrukturering der de skal kvitte seg med 2.000-3.000 ansatte for å bedre sine resultater.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse