Apple G4 Cube

Annonse


Apples verdi halvert

Apple G4 Cube Apple har sendt varsel om at fortjenesten vil synke med så mye som 33 prosent i forhold til tidligere anslag, på grunn av minsket salg. Dette gjelder både i utdanningssektoren, som er et nøkkelmarked for Apple, og det gjelder svikt på forventet salg av den lille Power Mac G4 Cube. Samtidig er det en generell nedgang i salget av datamaskiner, melder AP.

– Vi har helt klart truffet en fartsdump, kommenterer Apples toppleder Steve Jobs.

De siste årene har Apple klart å gjenoppvekke lojaliteten hos mange gamle Mac-brukere, og har også overbevist førstegangskjøpere og vanlige PC-brukere om sin fortreffelighet.

Det får analytikere til å lure på om selskapets evne til å få nye brukere er blitt mindre.

Annonse
Steve Jobs uttrykker stor optimisme for fremtiden, og mener at selskapet har mange »vindunderlige produkter» på gang, og at det nye operativsystemet Mac OS X, som kommer tidlig neste år, vil gi god drahjelp.

Apple melder at de venter en omsetning på i underkant av 1,9 milliarder dollar – vel 17 milliarder kroner – i fjerde kvartal, og forventer et overskudd per aksje på mellom 30 og 33 cent. Selskapet melder også at de reduserer sine mål for neste kvartal og neste år.

Nye prognoser vil bli offentliggjort når selskapet legger fram sitt resultat 18 oktober, melder Reuters.

Kursen på Apples aksjer steg torsdag først med om lag fire dollar, for å stoppe på 53,5 dollar ved børsslutt. Etter at resultatvarslet ble kjent dukket kursen ned til om lag 29 dollar, eller vel 260 kroner. Det førte til at 63 milliarder av selskapets markedsverdi gikk opp i luft.

Også andre PC-produsenter, som Dell og Gateway hadde kursfall etter at børsen sluttet. Etter at Intel for en uke siden meldte om et lavere resultat enn ventet har mange investorer blitt skeptiske til denne typen aksjer, mener New York Times.

Apple har fått en rekke glimrende anmeldelser av sin nye Power Mac G4 Cube, og en lang rekke av gode økonomiske kvartalsresultat ga tiltro til selskapet, og har fått mange investorer til å glemme Apples tidligere periode med økonomiske problem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse