Annonse


Når det rykker i musa…

På en pressekonferanse i Oslo torsdag, lanserer Logitech de to nye musene iFeel Mouse og iFeel MouseMan. Med en slik mus i hånden, kan du kjenne at musepekeren føres over ikoner, linker og menyer på skjermen. Nå den treffer kanten av et vindu, kjennes det som om musepekeren faller ned i en grunn grøft!

Da rykker det i musa: – I can feel it!

Rødglødende, optisk føler

De blå Logitech-musene er rødglødende under sålen. I likhet med de nye »intellimusene» fra Microsoft, bruker også de Logitech-musene optisk teknologi. Her er ingen musekule som må renses for skitt og støv.

Justerbar vibrator

De nye Logitech-musene inneholder en optisk brikke fra HP-selskapet Agilent Technologies, og en liten motor med vibrator.

Annonse


Når musepekeren treffer en link eller en nedtrekksmeny, starter motoren. Vibrasjonene kan justeres i styrke.

Enklere musebruk

På tettpakkede nettsider kan det være vanskelig å vite akkurat når du skal klikke. Logitech-musa gjør det enklere, spesielt for småbarn, eldre mennesker, synshemmede og andre som har litt problemer med syn eller koordinering av bevegelsene.

De finnes tilsvarende mus fra før av, men de koster det tidobbelte.

Kjenn på klesplaggene!

Logitech er verdens største museprodusent. Etter hvert vil flere programutviklere og nettbutikker utnytte iFeel-teknologien: Du kan virtuelt beføle konturen av en bil, stoffligheten i et klesplagg, eller teksturen på et papirark.

Hvis du drar i et objekt for å strekke og forstørre det, kjennes det som å dra i tyggegummi.

ForceFeedback-teknologi

Teknologien kommer opprinnelig fra selskapet Immersion Corporation som utviklet ForceFeedback-teknologien i spillkontrollerne. De laget også FEELit-musa og verktøyet FEELtheWEB Designer.

Logitech som tidlig kjøpte seg inn i Immersion, har tidligere lansert spillmusa WingMan Force Feedback Mouse, der terreng, eksplosjoner og andre effekter blir følbare gjennom musa.

Ergononomisk eller symmetrisk

Nå har Logitech kombinert TouchSense-teknologien fra Immersion med sin egen elektronikk, og laget de to blå, optiske kontormusene iFeel MouseMan og iFeel Mouse.

Den symmetriske iFeel Mouse ligger like godt i hånden for høyre- og venstrehendte, og koster ca 400 kr med moms. Den ergonomiske og litt mer storvokste iFeel MouseMan koster ca 600 kr. Begge kommer i salg med det første.

Mus med Bluetooth?

Under pressekonferansen i kinoen Panasonic iMax i Oslo, skal Logitech også fram det nye iTouch-tastaturet og forskjellige spillkontrollere.

Logitech forbereder seg på at folk i økende grad vil betjene interaktive TV-apparater og internettapparater med trådløst tastatur og mus. Selskapet samarbeider nå med Motorola om å utstyre noen Logitech-produkter med Bluetooth-teknologi.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse