Annonse


Dingsene som aldri blir borte!

Det er Motorola som nå kunngjør at de har laget en GPS-brikke som er så liten og anvendelig at den uten problem kan puttes inn i en hvilken som helst dings. Faktisk er hele greia mindre enn en ti-øring, med fysiske mål på 8×8 millimeter.

Lurer du på hva du trenger en slik brikke til? Det er nemlig ikke bare havseilere og nordpolfarere som har glede av global posisjonering. En ting er at du kanskje vet hvor du er, men vet dingsene dine det?

Finner frem

Med GPS er det mulig å få mobiltelefonen til å opptre på ulike måter avhengig av hvor den befinner seg. La oss si at du abonnerer på trafikkmeldinger. Med GPS i telefonen vet ringedyret alltid hvor det befinner seg, og du kan begrense informasjonen til området der du er.

Annonse


Du kan også få en beskrivelse av veien du må gå for å komme til en bestemt adresse, eller en hvilken som helst annen informasjon knyttet til din posisjon.

Settes inn i hva som helst

Mer interessant er det kanskje at du kan putte brikken i andre saker. Tenk deg at du kjøper brannbil til guttungen. Så bestemmer du at sirena ikke skal virke nærmere enn hundre meter fra huset der du bor. Genialt?

Sy brikken inn i klesplagg, lommebøker, sykkelrammen osv. Sett deg ned foran PCen og søk etter jakka som forsvant fra garderoben på lørdagskvelden. Brikken Oncore GPS er riktig nok bare en mottaker, men integrert i annet utstyr kan fremtiden virkelig bli morsom…