Annonse


South Park til salgs

South Park-showets nettverk, Comedy Central, ønsker å finne ut om fansen er villige til å betale en liten slump kroner for å se reklamefrie episoder av animasjonsserien på sine datamaskiner.

Skeptisk bransje

Underholdningsindustrien har vært motvillige til å tilby sitt innhold for nedlasting over Internett, da industrien har bekymret seg over programvare, som knekker beskyttelsesprogrammer, og som piratkopierer innholdet for salg.

Det har naturlig nok ikke vært overvettes begeistring i underholdningsindustrien, over versjoner som distribueres gratis over Napster, og andre fildelingsprogram.

– Nedlasting av videoer befinner seg ennå på et tidlig tidspunkt.. Dette er en stor mulighet for oss, for å finne ut hvordan brukeren på den andre siden forholder seg til å betale dette, uttaler Ken Locker, senior visepresident i Comedy Central, til Excite.com.

Annonse


Unge karer med kjappe linjer

Publikummet til South Park befinner seg hovedsakelig i aldersgruppen 18-24 år, med en overvekt av gutter. Den samme demografiske gruppen er blant dem som har de raskeste internettforbindelsene.

Bare i USA er det 12 millioner college-studenter med gratis og hurtig nettilgang. Også i en rekke andre land, er i blant Norge, har også studentene gratis nettilgang.

Episodene vil kun være tilgjengelige i formatet Microsoft Windows Media, og vil ikke overraskende inneholde kopibeskyttet programvare. Hver episode vil ta opp110 megabyte.

For maskiner med høyhastighets kabelmodem eller DSL-forbindelse, må man estimere fra 5 til 20 minutters nedlastingstid|.

Fra 23 -45 kroner per episode

Prisen per episode vil være 2,50 dollar (cirka 23 kroner) for en nedlasting som varer i to dager. En permanent kopi vil koste 4,95 dollar (cirka 45 kroner).

Billedkvaliteten vil være 95 prosent av bildene man har på en fjernsynsskjerm, men det avhenger blant annet av at du har maskinen kjører på en meget bra prosessor.

Skaperne av South Park, Trey Parker og Matt Stone, har ellers vært liberale når det gjelder å tillate bruk av lyder og bilder fra serien på ulike nettsider.