mp3.vignnyrød

Annonse


MP3.com kan legaliseres

mp3.vignnyrødFlere kongressmedlemmer introduserte nylig et lovforslag som vil legalisere MP3.com, melder Cnet News. MP3.com ble tidligere i år dømt til å betale 250 millioner dollar i erstatning til plateselskapet Universal.

Lovforslaget, som har fått navnet »Music Owners’ Listening Rights Act of 2000,» gir nettsteder rett til å kopiere CD-er, legge dem ut på Internett og la lyttere høre på dem fra en annen maskin. Dette under forutsetning at lytteren selv eier en kopi av CD-en.

Lovforslag mot strømmen

Skulle lovforslaget gå igjennom er dette lovforslaget nøyaktig prinsippet til My.MP3.com som har blitt saksøkt av RIAA (Recording Industry Association of America) og de fem plateselskapene Sony Music Group, EMI Recorded Music, BMG Entertainment, Warner Music Group og Universal Music Group.

– Vi tror det er riktig å støtte opp om ny og praktisk teknologi. Denne loven ville fjerne restriksjoner som ble skrevet for en annen tidsalder, uttalte kongressmedlem Rich Boucher tirsdag.

Annonse
Motvillig platebransje

I et brev til kongressen skriver blant andre RIAA at en slik endring av lovene er urettferdig ovenfor forfatterne av musikken. De mener en slik bruk av MP3 vil føre til at folk ikke lenger er villige til betale for overførsel verken av bøker, programmer, filmer eller spill.

Kongressmedlemmene håper nå på støtte fra flere slik at loven går igjennom.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse