Annonse


Lotus skreddersyr kunnskap

Da Lotus-sjefen Al Zollar tirsdag åpnet Lotussphere 2000 i Berlin, nevnte han ikke kontorprogrammene i SmartSuite med ett eneste ord.

Gruppearbeid, kunnskapsadministrasjon, WAP og ASP er blitt de viktigste satsingsområdene for Lotus. Det er nordmannen Morten Strand som leder Lotus’ WAP-satsing.

5.000 deltakerne i Berlin

Under Lotusphere 2000 i Berlin samler Lotus partnere og kunder for å vise fram sine nye produkter og løsninger.

Mange av de hadde problemer med å komme fram til åpningen, fordi Berlins lastebiler blokkerte veiene i protest mot dieselprisene.

Annonse


Zollar – den nye Lotus-sjefen

Al Zollar, som nå har sittet om lag 7 måneder i sjefsstolen, entret scenen i frisk takt.

Som en klokkeselger åpnet Al Zollar dressjakken og eksponerte et titall mobiltelefoner og PDA-er, som ringte i en kakofoni av lyder.

Skilsmisse via WAP

– I vår ville verden er trådløst det aller villeste. Europa og spesielt Norden er fremst i utviklingen, sa Zoller og viste fram Ericssons nye smarttelefon:
– Dere europeere gjør alt med WAP. Kanskje har ingen ennå giftet seg via WAP, men jeg er sikker på at noen har skilt seg på den måten!
WAP representerer et tidsskille og en enorm forretningsmulighet, sa Al Zoller.

Kunnskapsadministrasjon

Lotussphere 2000 arrangeres under mottoet «Work Together. Work as one.» Zoller presenterte en rekke Lotus-teknologier for samarbeid i bedriftene.

Lotus’ gruppevare Notes og Domino, er velkjent. Nå vil Lotus forsterke samarbeidsverktøyene med et nytt verktøy som organiserer og finner fram all kunnskap som er samlet i bedriften.

Hvis kunnskapen er klassifisert og velorganisert, kan alle raskt finne den, enten de bruker WAP eller sitter foran PC-skjermen.

Kunnskapsportalen K-station

Zoller viste fram den splitter nye kunnskapsportalen K-station som samler verktøy for samarbeid og kunnskapsadministrasjon på ett sted. K-station er et kunnskapssenter der medarbeiderne kan finne fram til de ressurser de trenger. Portalen kan kjøres som Notes-klient eller i en nettleser.

Raven er underveis

K-station er det første resultatet av utviklingen av »Raven Discovery and Knowledge Serve”. Raven kan kontinuerlig gjennomsøke, og automatisk klassifisere dokumenter, applikasjoner, medarbeidere, kunder og deres gjøremål.
Lotus ventes å lansere Raven i midten av 2001.

Alt på samme sted

Lotus K-station inneholder applikasjonen Quickplace. Det kan raskt og enkelt opprette nettsteder for interne arbeidsgrupper, partnere eller andre bedrifter som medarbeiderne trenger å utveksle informasjon med. Ericsson har brukt en slik løsning internt siden august i år.

Quickplace samler e-post, avtalebok, gjøremål og linker, der alt kan deles inn tematisk. Quickplace er kompatibel med Microsoft Office.

Sametime 2.0

Lotus K-station inneholder også applikasjonen Sametime, som nå foreligger i versjon 2.0. Sametime gir oversikt over kolleger og kontakter, om de er tilgjengelige via chat, e-post eller mobiltelefon, og hvordan de raskest kan kontaktes.

K-station er vår viktigste lansering siden Notes, sa Al Zollar, men både Sametime og Quickplace er uavhengige av Notes og Domino.

Vil støtte B2B-handel

Lotus vil bruke de nye kunnskapsløsningene til å støtte opp under e-handel mellom bedrifter.
– En B2B-transaksjon (business to business) er 100 ganger større enn et privatkjøp i en nettbutikk. Men B2B forutsetter informasjonsutveksling og forhandlinger i forkant. Lotus bruker IBMs e-handelsløsninger til selve pengetransaksjonen.

Lotus har levert slike løsninger til BMW, Philips, DaimlerChrysler og Ericsson.

Annonse