Crusoe

Annonse


– Fem års ledelse på Intel

CrusoeLenge var det eneste som var kjent om Transmeta at Linus Torvalds var ansatt i selskapet, at Microsoft-gründeren Paul Allen betalte noe av gildet, og at de holdt på med et »kult» produkt. På nettsiden lå en skjult pressemelding lagt inn i HTML-koden.

I det gode selskap

I januar ble Crusoe-prosessoren presentert. Mindre, mer effektiv, og mer tilpasset bærbare maskiner. Det har tatt tid å få PC-produsentene til å bruke Transmetas prosessor.

Men flere av produsentene varsler nå at de vil tilby Crusoe-prosessoren i sitt sortiment.

Ikke uventet forsøker topplederen David Ditzel i Transmeta å hausse opp selskapets produkter.

Annonse


Basert på programvare

– For at våre konkurrenter skal nå oss igjen, så må de også ha en tilnærming basert på programvare. Det betyr at de må starte fra bar bakke, og fra mine 20 år av erfaring, så vil det ta dem minst fem år å få en ny prosessor ut på markedet, sier Ditzel i følge den britiske utgaven av nettavisen ZDnet.

Siste selskap ut er Fujitsu, De vil bruke Crusoe i to bærbare, som skal introduseres på markedet i november. Det loves batteritid på inntil åtte timer.

Tidligere har Sony meldt at de vil bruke Transmetas prosessor i sin serie Vaio. Hitachi vil trolig presentere senere denne uka tre bærebare PC’er, og en håndholdt maskin – type Palm. Alle med Crusoe.

Ditzel hevder at selskapet nå er i forhandlinger med »praktisk talt» alle produsenter av PC’er. Samtidig sier han at Transmeta ikke vil gå etter markedet for brikker til servere og bordmaskiner. De skal konsentrere seg om prosessorer for bærbare maskiner og mobile terminaler – med tilknytning til Internett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse