Annonse


Dagbladet-start på mobiltelefoni

Start Network er eid med en knapp halvdel av Dagbladet og Powertech. Fotballklubben Start sitter med nesten to prosent, og Start Networks nye direktør Ronald Eriksen (39) eier 2.49 prosent.

Internett og mobil

– Jeg ser frem til å begynne i Start Network, et selskap med store muligheter og utfordringer, sier Ronald Eriksen.
– Fremover kommer synergier mellom Internett, kvalitetsinnhold og mobiltelefoni til å være sentral i selskapets strategi.

Eriksen kommer fra tilsvarende stilling i MCI WorldCom Norway. Han har bred erfaring fra telekom. Han har vært sentral i etableringen og oppbyggingen av MCI WorldCom og UUNET i Norge. Han var også med tidlig i Telia Norge, der han var storkundeansvarlig fram til 1998. Før det var han sentral i etableringen av en av de første frivillige mobiltelefonkjeder i Norge, som i dag ligger inn under Klart Svar-kjeden.

Forretning

Start har hittil levert nesten alt gratis til sine brukere. Det gjelder både tjenester og serverplass. Med lanseringen av mobiltelefoni, så er tiden kommet til også å tjene penger.

Annonse
– Start Network er nå over i ny fase hvor den raske veksten skal kombineres med langsiktighet, strategisk utvikling og god forretning, sier styreformann Karl Moursund.

Start Network står bak nettstedet Start.no og har 190.000 medlemmer i sitt tjeneste-nettverk, med blant annet gratis Internett, gratis epost, gratis hjemmesideområde for web og wap og gratis mobil-logo.

Totalleverandør

Tjenesten ble etablert i september 1999 av Dagbladet og PowerTech,. Start Network ASA ble etablert i mars 2000. Verdens første nyhetsagent for wap ble lansert av wap.start.no i mai, og nå er ambisjonen å bli en totalleverandør av informasjons- og kommunikasjonstjenester.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse