Annonse


VTechs PDA utfordrer Palm

Halvannet år er gått siden Helio først ble presentert under Comdexmessen i Chicago. Ennå mangler mye på å få distribusjonen på plass.

Først i juni i år ble det mulig å kjøpe Helio fra en nettbutikk, og fortsatt er utbredelsen av produktet liten. VTech skal skal med Helio få slite med å nå opp som troverdig utfordrer til Palm og Pocket PC.VTech Helia (grønn)

Helio er en PDA som i det hele tatt minner mye om Handsprings Visor og Palm III. Maskinen har 2 Mb ROM og 8 Mb RAM, det samme som Palm III xe. Maskinene har samme gråtoneskjerm på 160 x 160 punkter. Forskjellen ligger i OS og prosessorkraft. Palm og Visor benytter en Dragonball-prosessor på 19 MHz, mens Helio satser på en 75MHz, 32-bit RISC-prosessor.

Annonse


Utbyggbar

Helio kan i likhet med Visor bygges ut ved hjelp av moduler. Med raskere prosessor kan Helio kjøre tyngre applikasjoner enn sine konkurrenter i denne klassen.VTech Helio (rosa)

Operativsystemet på Helios er utviklet av VTech selv. Et nytt proprietært operativsystem stod ikke akkurat øverst på min ønkeliste, for en av fordelene med PalmOS er den eterhvert enorme tilgangen til 3.part software.

I størrelse er Helio 3 millimeter tynnere enn Palm III xe, ellers er målene omtrent de samme.

VTech Helio kan du bestille over nett, på www.pdabuzz.com.

Annonse