lommePC (illustrasjon)

Annonse


Microsoft dresser seg for trådløst

lommePC (illustrasjon)Verdens ledende programvareprodusent trapper opp sjarmoffensiven overfor brukere av trådløst utstyr med nettaksess. En oppdatering av operativsystemet Windows CE tillater utveksling av informasjon på forskjellige trådløs-enheter, som mobil, PDA og håndholdte PCer.

Oppdateringen, som introduseres denne uken, tillater også bruk av samme nettoppkopling på flere enheter på samme tid.

– Medarbeidere skal dessuten kunne bruke det trådløse utstyret til tapping av informasjon fra servere i bedriften, forteller sjefsutvikler i Embedded and Appliance Platform Group-avdelingen i Microsoft til nyhetsbyrået Bloomberg.

Trangt om plassen

Microsoft oppgraderer med god grunn. Selskapet har fått kritikk for sitt operativsystem for enklere nettaksess-enheter, Windows CE. Systemet er for stort og ressurskrevende for bærbart nettutstyr med begrenset minne og regnekapasitet, mener kritikerne.

Annonse


Programvareprodusenten slapp derfor en ny versjon i juni, som tillater maskinvareprodusentene tilpasningsmuligheter til de ulike enhetene. Den nye oppdateringen sørger for at ulikt aksessutstyr med modererte Windows CE-systemer likevel kan kommunisere med hverandre.

Tøff konkurranse

Det langt mindre ressurskrevende operativsystemet Linux utgjør en reell trussel for Microsoft på markedet for trådløs nettaksess.

Verdens tre største mobiltelefonprodusenter og Palm Inc., som produserer den mest populære modellen av håndholdte tidsplanleggere, utvikler i tillegg et nytt operativsystem for trådløst utstyr sammen med programvareselskapet Psion Plc.

Nettutstyr som ikke kjører på Windows CE skal til en viss grad også kunne kommunisere med Microsoft-baserte enheter, hevder selskapet. Det vil imidlertid komme nye tjenester for Windows CE som et ledd i strategien rundt den nye nettbaserte tjenesteplattformen Microsoft.Net. Disse tjenestene vil ikke være kompatible med trådløst utstyr på andre operativsystemer.

(Origo)