Annonse


Verdens «minste» mobiltelefon

Sensei SPT88d har utvendige mål på 103 x 43 x 18mm (79,7 ccm) og veier under 70 gram. Dermed er telefonen drøyt 10 prosent lettere enn Nokia 8210. Men at den dermed også kan kalles verdens minste er heller tvilsomt. I volum er det fortsatt Nokia 8210 som er minst, 1,1 ccm under SPT88d.

Men om Nokia kan konkurrere på størrelse (eller mangel på sådan), så er Sensei SPT88d suveren på pris. Under messen ”Live 2000” i London denne helgen ble telefonen solgt for 750 kroner med abonnement, og 2.250,- uten.

Flipper ut

SPT88d er utsyrt med flipp-lokk som dekker tastene, og har i tillegg en navigasjonstast som er tilgjengelig også når dekselet er lukket. Med denne kan man nå de fleste av telefonens funksjoner, slik at telefonen godt kan brukes med dekselet lukket, i alle fall hvis du bare er ute etter å ringe et nummer som er lagret i telefonen.

Annonse


Sensei har base i England, og ble første gang presentert under verdenskongressen for GSM i Cannes i februar 1999. Bak Sensei står Vtech, et Amerikansk selskap som blant annet utvikler elektroniske læremidler og den nye PDA’en Helia.

Sensei har lisens på wap fra Condat og AU System AB.