Annonse


Ingen grunn til panikk

Man kan enkelte ganger lure litt på hvem det egentlig er som fabrikerer disse virushysteriene, når antivirus-selskapene har motmiddelet klart nesten samtidig som viruset blir kjent – men før en eneste Palm-bruker har blitt rammet…

Palm-viruset har fått det kledelig navnet PalmOS/Phage.1325. I føle McAfee Avert, fyller viruset skjermen sort ved kjøring, og infiserer så andre applikasjoner på PDA-en. Phage får det så til å se ut som om en rekke filer har blitt slettet, selv om de egentlig ikke er et.

Viruset spres ved kopiering av filer og applikasjoner, for eksempel via infrarød overføring til andre Palm-enheter.

Annonse


Men Trend Micro, som står bak den populære virusscanneren HouseCall, har allerede innlemmet beskyttelse mot Phage i sin virusprotokoll. Trend sier videre at ingen brukere har rapportert om infiserte Palm-er, og at viruset ikke er i allmen sirkulasjon.

For mer informasjon om Phage-viruset, besøk www.antivirus.com/vinfo.