Annonse


Boxman blakke i april

Platebutikken forsøker en siste emisjon før kassen er bunnskrapt. Men det kan by på problemer; selskapet er renset for goodwill, og egenkapitalen er minus 109 millioner svenske kroner.

I forrige uke avslørte Financial Times Boxmans halvårsrapporten som selskapet kviet seg for å publisere. Den viste et tap i første halvår på 331 millioner svenske kroner, inklusiv goodwill-avskrivninger på 111 millioner kroner.

Ved årsskiftet hadde Boxman en egenkapital på 513 millioner kroner. Bortsett fra 111 millioner kroner, stammet 402 fra en goodwillpost etter sammenslåingen av Boxman og IMVS. Uten å ha bokført denne goodwillen ville Boxman ha vært konkurs allerede i april, skriver Dagens Industri.

Salgsbrems

Boxman som er Sveriges mest profilerte nettbutikk sliter også sliter spesielt med omsetningen. Tiltross for at forretningsideen bygger på rast vekst, har salget stagnert det siste året.

Annonse


I første halvår omsatte Boxman for 80 millioner kroner. Det er akkurat like mye som på samme tid i fjor. Kostnadene har derimot økt 100 prosent i samme periode.

Boxman-kassen var tom i april. Men selskapet fikk innvilget et lån på 175 millioner kroner, som har sikret driften frem til i dag.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse