Annonse


ADSL binder deg

ADSL kan utvilsomt by på mye moro for deg som fortrekker store filer med tung grafikk. Av aktørene som først tilbyr ADSL til massemarkedet finner vi Nextgentel og Telenor Communications Solutions.

I tillegg til at ADSL gir hurtigere linjer og større bredde, er en av de største fordelene at du kan tilbringe ubegrenset med tid på nett til samme pris, noe som er en fordel for husholdninger med storsurfere.

Minimum ett års bindingstid?

Men begge disse aktørene opererer med en bindingstid, så selv om du skulle være misfornøyd med tjenesten, har du ikke muligheter til å si opp tjenesten uten videre.

– Vi skal ha en bindingstid, men vi har ennå ikke bestemt oss for hvor lang bindingstiden skal være, opplyser informasjonssjef i Telenor Communications Solutions, Gunn Kristin Sande, til ITavisen.no.

Annonse
Nextgentel har allerede lansert sine priser og de opererer med tre ulike bindingstider; på ett, to og tre år. Jo lengre bindingstid, desto billigere er abonnementet.

Kostnader til installasjon og faste utgifter

Velger du det billigste abonnementet hos Nextgentel, kalt Alpha, med hastighet 384kbps ned og 256 kbps opp, koster installasjonen 1.470 kroner, mens den månedlige avgiften er 554 kroner. Velger du tre års bindingstid er installasjonsavgiften på Alpha 732 kroner, mens månedsavgiften er 431 kroner.

Abonnementet Charlie, som gir 1024 kbps inn og 512 kbps ut, er installasjonsprisen den samme, men månedsprisen ligger på 932 kroner for ett års bindingstid, og 800 kroner i måneden med tre års bindingstid.

Kan oppløses ved flytting

– Men dersom kunden dokumenterer at de flytter bosted, kan de bli løst fra abonnementet, opplyser adm. direktør Olav Stokke i Nextgentel.

Også Telenor opplyser at det skal være mulig å bli løst fra bindingstiden hos dem, dersom man flytter i løpet av perioden. Men ulempen må være at man ikke kan flytte abonnementet, men må betale installasjonen på nytt dersom man ønsker tilbudet i den nye boligen.

Rent dataabonnement

Sande vil ikke gi noen indikasjoner på hva prisen vil ligge på hos Telenor. Det kan godt være at det blir dyrere enn hos konkurrenten Nextgentel, men så mye billigere blir det neppe.

Som du sikkert allerede vet er ADSL et rent dataabonnement, og så sant du ikke benytter IP-telefoni, må du i tillegg ha en ISDN- eller en ordinær analog forbindelse.

Krever at du er totalkunde

Dersom du skal ha et ADSL-abonnement hos Telenor, krever de også at du har ditt andre abonnementet hos dem.

Du kan f.eks ikke ha et telefonabonnement hos Enitel, Tele2 eller Tele1Europa. Spørsmålet er om du ønsker å være en totalkunde hos Telenor. Og foreløpig har Telenor ingen planer om å gå kvantumsrabatt, selv om de »tvinger» kunden til å være en totalkunde.

Hos Nextgentel kan du selv velge hvilken telefonoperatør du vil benytte.

Telenors målgruppe for ADSL er i første omgang teknologiske innovatører og unge mennesker med høy inntekt, som ikke bryr seg om pris.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse