Annonse


Den råeste mobiltelefonen

Den nye telefonen til Ericsson tar ikke pusten fra noen med sitt design. Men med funksjoner som full PIM, epostleser og en lynrask wap gir Ericsson deg et verktøy du raskt vil bli avhengig av.

Ericsson R380 er en dual band 900/1800 telefon. Med standard batteri gir den deg en taletid på 4 timer og 50 minutter, mens stanbytid er oppgitt til 107 timer.

Vekten er 166 gram (målt), og størrelsen er 130 x 50 x 26mm (169 ccm).

Telefonen har et trykkfølsomt display på 120×360 pixel (åpnet). Kontrasten på skjermen kunne vært bedre, og bakgrunnsbelysningen slår seg av alt for raskt, i alle fall når du bruker telefonen til epost eller wap. Her savner jeg en snarvei som gjør det enklere å slå lyset av og på manuelt.

Annonse


God planlegger

PIM-funksjonene i R380 (kalender, kontakter, notisblokk og huskeliste) kan synkroniseres med Microsoft Outlook. Alle kabler og nødvendig programvare er inkludert når du kjøper telefonen.Ericsson R380

R380 gir deg en svært oversiktelig database for adresser og telefonnumre. Kalenderen kan vises som dag, uke eller måned, og gir anledning til å legge inn avtaler med eller uten alarm. Til avtalene kan det knyttes notater som gjør det mulig å legge inn mye informasjon om møter eller andre begivenheter.

Informasjon skrives inn med pennen på skjermen (håndskrift) eller ved hjelp av et qwerty-tastatur du kan betjene med den medfølgende plastpennen.

Kjempewap

Har du forsøkt wap på en ordinær telefon kan du vente deg en aha-opplevelse. R380 gjør wapping til en fornøyelse.

I snitt bruker telefonen under 2 sekunder på å åpne et WML-dokument, og med den store skjermen får du raskt oversikt over innholdet på sidene. Du har direkte tilgang til så mange bokmerker du bare orker å legge inn, og i tillegg en historieliste med snarveier til de siste 15 sidene du har besøkt.Ericsson R380, åpen

I skrivende stund er det ikke mulig å bruke datafunksjonene (wap og epost) med SIM-kort fra Netcom. Dette problemet skal i følge Netcom ha høy prioritet, og vil ventelig være løst i løpet av kort tid.

Fordeler

  • Stor trykkfølsom skjerm
  • POP3 e-post
  • Lynrask wap

Ulemper

  • Litt stor og tung
  • Dårlig lysregulering