Gates, Bill NY2

Annonse


Rik, rikere, Bill Gates

Gates, Bill NY2Det kraftigste kursfallet på Microsofts aksjer det siste året, har ført til at Microsofts gründer Bill Gates nå har kommet i klasse med vanlig supermilliardærer.

Magasinet Forbes setter jevnlig opp lister over USA og verdens mest rike personer. På den siste lista over USAs rikeste topper Bill Gates. Tross nedgangen mener Forbes at Gates stadig er god for vel 63 milliarder dollar, eller vel 590 milliarder kroner.

– Forbes liste, viser at de rike stadig blir mer rike, heter det hos nyhetstjenesten Reuters. Til sammenligning: Gates formue tilsvarer mer enn dobbelt så mye som oljestaten Kuwaits brutto nasjonalprodukt.

Det sterke kursfallet på IT-aksjer det siste året har ført til store endringer på den eksklusive lista.

Annonse
Oracles leder Larry Ellison (56) har avansert kraftig i forhold til fjorårets utgave. Da ble han plassert på tolvte plass, med en anslått formue på vel 45 milliarder. I år har formuen økt til 58 milliarder dollar, noe som sikrer Ellison en på flere måter solid annenplass.

Microsoft andre gründer, Paul Allen (47), er USAs tredje rikeste, men en anslått formue på vel 36 milliarder, eller vel 337 milliarder norske kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse