Annonse


Microsofts nye sjonglør

Microsoft opplever stadig større pågang fra medier og omverdenen. Derfor ansetter programvareselskapet ny informasjonssjef fra egne rekker for å bygge opp intern kompetanse for samfunnskontakt.

Tidligere har informasjonsbyråene Geelmuyden-Kiese og Woldsdal & Partnere tatt seg av pressekontakten, men nå trekker Microsoft Norge denne outsourcede aktiviteten inn i faderhuset.

Assistent for sjefen

Siviløkonomen Kristin Innvær Wåle er fersk som informasjonssjef, men en erfaren Microsoft-medarbeider med fire års fartstid. Hun har både hatt ansvar for informasjonen til partnerne og vært assistent for Microsoft-sjefen Ole Morten Settevik. Microsoft Norge har 70 medarbeidere.

Fra bakrom-systemer til spill

Den hyggelige Notodden-jenta må holde mange baller i luften. Programvaregiganten drysser ustanselig produkter ut på markedet.

Annonse


Kristin I. Wåle skal informere oss om alt fra trauste bakrom-systemer til dagligdagse kontorprogrammer og heftige dataspill for sene nattetimer. Her kreves det stor båndbredde for å holde styr på alt!

Fra kontor til hjemmeunderholdning

– Operativsystemer og nytteprogrammer er fortsatt Microsofts pengemaskin, men spill og underholdning for hjemmemarkedet blir stadig viktigere, forteller Kristin Innvær Wåle.

Det er 18 år siden første Microsoft Flight Simulator. Nå vil Microsoft vokse seg større enn Electronic Arts og bli verdens største spilleverandør. Høsten 2001 kommer spillkonsollen Xbox.

Interaktiv TV i Holland og USA

Microsoft er tungt inne i kabel-TV, men programvaren Microsoft TV ennå ikke er helt ferdig.
– Meldingen om at Microsoft TV nylig mistet en leveranse til det hollandske kabelselskapet UPC er ikke helt korrekt. Microsoft vil ikke levere en uferdig løsning til sine teknologipartnere for å holde tidsplanen, men vil i stedet tilby en midlertidig løsning som de kan oppgradere, sier Wåle.

UPC som også er representert i Norge, vil i utplassere interaktiv TV hos abonnenter i Amsterdam. Microsoft eier 9 prosent av UPC.

– Tar vesle Norge på alvor

Det splitter nye operativsystemet Windows ME er beregnet på privatmarkedet. Oppgraderingen forenkler Internett-oppkobling, hjemmenettverk og bildebehandling, musikk og video.

– Windows ME forelå på norsk fra første dag. Det viser at Microsoft tar vesle Norge på alvor, sier den nye informasjonssjefen.

Kampanje for MSN.no

Portalen MSN.no har fått beskjeden oppmerksomhet, men nå ønsker Microsoft å tiltrekke seg flere surfere: – Vi og HP har lansert en fotokonkurranse for å vise hvor lett det er å legge ut digitale bilder på personlige Web-områder hos MSN.no. Vi deler ut flotte premier hver uke, sier Kristin Innvær Wåle .

Microsoft nylig sluppet en spesiell nettleser for MSN.com. Den vil bli oversatt til norsk og tilpasset MSN.no.

Det løsner for Windows 2000

– Salget av Windows 2000 har gått tregere enn vi hadde ventet, sier Wåle.
– Næringslivet brukte mye penger på ekstraordinære år 2000-forberedelser, og i år er budsjettene skåret til beinet. Første halvår har generelt vært svakere enn forventet, og Norge er svakere enn resten av Europa.

Mange bedrifter har dessuten ventet på Service Release 1 for Windows 2000. Den har nå kommet. Vi har erfaring for at Service Release gir positiv effekt 2 – 5 måneder etter utgivelsen, sier Kristin I. Wåle.

Bruker 30 milliarder kroner på .Net

I følge ryktene vil Whistler, den neste Windows-generasjonen, foreligge som førstebeta den 11. oktober og være produksjonsklar 18. april. Microsoft vil ikke bekrefte datoene.

– Whistler blir det første eksempel på grensesnittet for Microsofts .NET-strategi. De fleste forbedringene blir imidlertid først tilgjengelig med Blackcomb i siste halvdel av 2002, sier Wåle. Microsoft skal bruke 30 milliarder kroner på å utvikle .NET. Microsoft Norge skal lansere .NET Enterprise Servers i høst.

Kompaniskap med Ericsson

Sist uke ble Ericsson Microsoft Mobile Venture AB lansert. Selskapet som eies av Ericsson og Microsoft i fellesskap, skal integrere Windows 2000 Server og Microsoft Exchange med Ericssons mobilteknologi. Målet er at mobiltelefoner skal håndtere e-post like lett som tale.
De første løsningene skal foreligge på tampen av året.

Ny Office med talestyring

Office 2001 for Macintosh er nylig lansert. Nå jobber Microsoft med den tiende oppgraderingen Office 10, den nye Office-pakken for PC, som også kan talestyres:
– En kollega har tatt i bruk den nye spillkontrolleren MS SideWinder GameVoice til å styre Microsoft Outlook. Det fungerer utmerket, men det er litt merkelig å se ham sitte der og kommandere PC-en sin, sier Kristin I. Wåle.

One Place gir svar

Microsofts nye informasjonssjef har mange produkter å holde rede på. Kunder som henvender seg til Microsoft Norge med spørsmål, blir nå møtt av det splitter nye kundekontaktsentret One Place:
– Vi ville forbedre vår kundeservice. Derfor har vi integrert sentralbordet med kundetjenesten, og utvidet bemanningen fra to til seks medarbeidere, – og enda flere skal det bli, sier Wåle.

Det er Proffice Communication Center som har hjulpet Microsoft med å opprette kundesentret OnePlace.