Pentagon

Annonse


Fengsel for 16 år gammel hacker

PentagonDen amerikanske tenåringen, som var 15 da innbruddene fant sted, innrømmet skyld for NASA-angrepet. I tillegg medgikk han at han brøt seg inn på en av Pentagons datamaskiner og for å ha fanget opp 3.300 epost-meldinger, skriver AP.

16-åringen er den første ungdomskriminelle som blir fengslet for datakriminalitet, opplyser det amerikanske justisdepartementet.

– Å forgripe seg på en annens eiendom, om det er ran eller et datainnbrudd, er et alvorlig lovbrudd, sa justisminister Janet Reno på en pressekonferanse torsdag.

Ifølge sikkerhetseksperten Chris Rouland ved Internet Security Systems Inc. er saken spesiell først og fremst fordi ungdommen ble tatt – ikke for at han maktet å bryte seg inn på datamaskinene.

Annonse
I sitt vitnemål innrømte 16-åringen å ha brutt seg inn i 13 datasystemer ved NASAs Marshall Space Flight Center i en todagersperiode i juni 1999 og å ha lastet ned programvare som støtter den internasjonale romstasjonen verdt 1,7 millioner dollar.

Han innrømte også å ha brutt seg inn på Pentagons systemer som overvåker eventuelle kjernefysiske, biologiske, kjemiske og konvensjonelle angrep.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse