Annonse


Wapsalg ingen fiasko

Analysebyrået Forrester Research antok at det ville bli solgt 150.000 waptelefoner i Norge i år. Tidligere kom det signaler om tregt og dårlig wapsalg. Men nå er det mye som tyder på at trenden er i ferd med å snu.

For allerede etter årets åtte første måneder er det solgt tett oppunder 250.000 waptelefoner. Dette opplyser flere sentrale kilder i mobilbransjen i Norge til Wapland.no.

Etter det Wapland.no erfarer er det disse tallene også Leverandøreningen for mobilbransjen operer med, men de ønsker ikke å gå ut med de offisielle tallene.

Annonse


Mobilvekst

Informasjonssjef Erik Andersen i Leverandørforeningen for mobilbransjen bekrefter imidlertid at det totale mobilsalget vil komme opp mot 1,5 millioner terminaler i år.

– Vi satt denne prognosen i janur i år. Nå er vi i rute til å nå denne prognosen, og kanskje litt over, sier Andersen til Wapland.no.

I fjor ble det solgt 1,38 millioner mobiltelefoner i Norge.

Julesalg avgjør

Som alle tidligere år er perioden før jul avgjørende for mobilbransjen. Og dersom julesalget slår til i år også, kan antall solgte wap-telefoner komme opp i om lag 400.000 enheter i Norge. Det er i så fall 166 prosent mer enn hva analysebyrået Forrester predikerte før årets inngang.

Annonse