Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Wapsalg ingen fiasko

Salget av waptelefoner i Norge i har vært en langt større suksess enn det enkelte har forventet. Etter august måned er det solgt 250.000 telefoner med wap.

Analysebyrået Forrester Research antok at det ville bli solgt 150.000 waptelefoner i Norge i år. Tidligere kom det signaler om tregt og dårlig wapsalg. Men nå er det mye som tyder på at trenden er i ferd med å snu.

For allerede etter årets åtte første måneder er det solgt tett oppunder 250.000 waptelefoner. Dette opplyser flere sentrale kilder i mobilbransjen i Norge til Wapland.no.

Etter det Wapland.no erfarer er det disse tallene også Leverandøreningen for mobilbransjen operer med, men de ønsker ikke å gå ut med de offisielle tallene.

Mobilvekst

Informasjonssjef Erik Andersen i Leverandørforeningen for mobilbransjen bekrefter imidlertid at det totale mobilsalget vil komme opp mot 1,5 millioner terminaler i år.

– Vi satt denne prognosen i janur i år. Nå er vi i rute til å nå denne prognosen, og kanskje litt over, sier Andersen til Wapland.no.

I fjor ble det solgt 1,38 millioner mobiltelefoner i Norge.

Julesalg avgjør

Som alle tidligere år er perioden før jul avgjørende for mobilbransjen. Og dersom julesalget slår til i år også, kan antall solgte wap-telefoner komme opp i om lag 400.000 enheter i Norge. Det er i så fall 166 prosent mer enn hva analysebyrået Forrester predikerte før årets inngang.