Annonse


Selger 420 millioner mobiler i år

I løpet av andre kvartal ble det solgt 98 millioner mobiltelefoner verden over, i følge Dataquest, en enhet tilhørende Gartner Group.

– Omfattende endringer finner sted i det globale markedet, og står for mye av dette volumet. I inneværende år har det dukket opp nyvinninger som stemmestyrte telefoner, telefoner i alle regnbuens farger, de første WAP-telefonene ble solgt, og iMode har hatt et eksploderende salg, sier senioranalytiker Bryan Prohm, i Dataquests Terminal Worldwide Program.

De tre største dominerer

De tre største mobilprodusentene troner overlegent på toppen; Nokia, Motorola og Ericsson, og står for 53 prosent av salget, totalt 52, 5 millioner mobiltelefoner.

Nokia, den aller største aktøren hadde andre kvartal 27,5 prosent av markedet og solgte 26.947 mobiltelefoner. Motorola med sine 15.6 prosent, solgte 15.289 millioner telefoner, mens Ericsson med sin 10.3 prosentandel, solgte 10.132 millioner mobiltelefoner.

Annonse


Panasonic og Alcatal har begge 5.6 prosent markedsandel. Siemens og Samsung har hver 5.5 prosent av markedet. De øvrige aktørene har til sammen en markedsandel på 24.3 prosent.

Stadig flere har tilgang til mobilnett, men det ventes at markedet vil stabiliseres i begynnelsen av 2001, etter at WAP har fått fotfeste og når neste generasjons mobiltelefoni får fotfeste.