Annonse


Nextra kjøper i Sverige

Kjøpet øker Nextras kompetanse på nett, og kan gjøre det lettere å selge ASP i de 11 europeiske land selskapet er etablert i.

I en melding fra selskapet heter det at Nextras konsept i Sverige er å tilby programvare som er lagret sentralt i nettverket, for små og mellomstore organisasjoner.

Onsdag meldte Nextra at de har kjøpt svenske Mirea, som er i ferd med å etablere seg som leverandør av tjenester innen Application Service Provisioning (ASP).

– Gjennom dette oppkjøpet kan vi i tillegg til eksisterende Nextra-tjenester tilby applikasjoner innen forretningsstøtte, CRM og HR, understreker Olle Waktel, som er adm. direktør i Nextra AB.

Annonse


Administrerende direktør Peter Andersén i Mirea ser muligheten for utrulling av selskapets produkter i Europa.
– Nå får vi de ressurser vi trenger for å utvikle kommende generasjons ASP-produkter. Gjennom Nextra får vi muligheten til å distribuere disse også utenfor Sverige, sier Andersén.

Med oppstart i Sverige, Danmark og Finland er Nextra nå etablert i 11 land. Nextra AB får hovedbase i Stockholm, og har foreløpig 50 medarbeidere. Innen årsskiftet regner man med å ha 80 – 100 ansatte.

Selskapet vil også være utgangspunkt for satsningene i Finland og Danmark, hvor det nå etableres lokale salgskontorer.

Olle Waktel er ansatt som adm. direktør i Nextra AB. Han kommer fra stillingen som ansvarlig for Telias internettsatsing.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse