Annonse


Mobilen blir parkometer

Pilottesting har nå startet på samarbeidsprosjektet mellom Stockholm Parkering og teleoperatøren Telia. I seks parkeringshus i Stockholm kan et utvalg testkunder bruke mobiltelefon for å betale parkeringsavgiften.

– Gjennom å tilby kundene muligheten til å betale sin parkeringsavgift med hjelp av mobiltelefonen, gjør vi det enklere for kunden og kan samtidig senke selskapets kostnader for kort- og kontanthåndtering, sier Sten Nordin, ordfører i Stockholm Parkerings styre.

Wappende parkeringsvakter

Selve betalingstjenesten er et vanlig datastyrt talesystem kan og man kan derfor bruke en hvilken som helst telefon til dette. Betalingsavgiften trekkes fra mobilregningen. Samtidig kan parkeringsvaktene rusle rundt og kontrollere betalingsstatusen på parkerte biler gjennom sine waptelefoner.

– Dette er ett første steg mot handel via mobiltelefonen som gjør det mulig for kunden å direkte betale og håndtere en tjeneste via mobiltelefonen. På sikt vil mobilen fungere som en mobil lommebok for alle slags betalingstransaksjoner, sier sjef Mobile New Business Lars Klasson i en melding fra Telia.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse