Annonse


Utfordrer BTs krav på rett til hypertekst

British Telecom sier at deres forskere utviklet hypertekst, og har fremmet krav om rettigheter, og medfølgende betaling for bruk på Internett. Hypertekst flytter surferen til en annen side med et museklikk, og er viktig på Internett.

Vist for publikum

Nå bestrides påstanden. Hypertekst skal ha vært vist i USA før BT tok det i bruk.
Niende desember 1968 skal Douglas C. Engelbart og 17 forskere ha vist bruk av hypertekst for en større forsamling. En halvannen times demonstrasjon skal ha skjedd på Augmentation Research Center ved Stanford Research Institute i Menlo Park, California. En funksjonerende mus skal også ha blitt vist, etter sigende for første gang.

Diskusjonen fortsetter på Slashdot.

Et utdrag av demonstrasjonene skal være tilgjengelig på Stanfords hjemmeside. Det lyktes ikke å laste ned denne siden søndag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse