Annonse


Klassisk eleganse fra Nokia

Jeg åpner esken og kikker nedi. Der ligger den. Fargen er blåsort og sølv. Designet er dønn Nokia, og minner om det vi kjenner fra 3210. 6210 er lekker, men jeg kan ikke kvitte meg med tanken; dette har vi sett før!

Raskere data

Men det er ikke først og fremst utenpå at Nokia 6210 er forandret. Telefonen er utstyrt med HSCSD (High Speed Circuit Switched Data), som skal gjøre dataoverføring opp til 3 ganger raskere. Hastighetsøkningen gjelder ved overføring av data via telefonens modem, og har ingen innvirkning på wap-funksjonaliteten.

Stemmestyring

En annen nyhet på 6210 er taleanrop. 7110 manglet dette, men nå er det altså på plass. Før du kan bruke funksjonen må numrene du vil lagre med talesignal kopieres til telefonens minne. Litt tungvint, men neppe noe du kommer til å gjøre hver dag.

Slankere

Dette er Nokias andre waptelefon (hvis vi ser bort fra kommunikatoren 9110i). Den første waptelefonen, 7110, ble utstyrt med et stort display og et navigasjonshjul.

Annonse


6210 er langt slankere og navigasjonshjulet er erstattet med taster.

Skygge på skjermen

Displayet er krympet, noe som gir mindre plass til tekst. Nokia har heller ikke løst problemet med at lyset i displayet slår seg av etter få sekunder. Det kan være irriterende når du vapper i svakt lys.

Skjermen ligger relativt dypt i telefonen, hvilket betyr at du lett får skygge i deler av skjermbildet.

I størrelse er 6210 tilnærmet identisk med konkurrenten Ericsson R320. Den er riktig nok noe tykkere og tyngre, men har til gjengjeld ikke den irriterende antenna på toppen.

IR-porten sitter fortsatt på toppen av telefonen, men et smalt ”vindu” gjør det mulig å benytte den infrarøde porten også når telefonen ligger med siden til.

Ikke typisk ungdomstelefon

Telefonen er ikke en typisk ungdomstelefon med spreke farger og utskiftbare deksler. Du kan imidlertid erstatte det lille metalldekselet under mikrofonen med et eget skilt med navnet ditt på.

Du kan selvsagt også laste ned ringetoner og logoer, samt at du kan sende ”bilder” via SMS.

Wap uten HSCSD

Wapfunksjonen på 6210 er god, selv om jeg ikke helt kan forstå hvorfor jeg må trykke OK to ganger når jeg skal følge en lenke.

Telefonen henter raskt opp sidene, til tross for at den ikke bruker HSCSD til denne typen dataoverføring.

Menyen på 6210 er tilnærmet den samme som den vi kjenner fra den siste generasjonen av Nokiatelefoner.

6210 er ikke en telefon som vil vekke beundrende blikk på gaten. Til det er den alt for lik de langt rimeligere modellene. 6210 er flott, men gjør deg neppe lykkeligere…

Da Nokias pressebyrå enda ikke har klart å levere en modell av 6210 til testing, ble testeksemplaret skaffet til veie fra 123Tele.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse