Linuxpingle mdollar

Annonse


Oppfordrer til Linux-boikott

Linuxpingle mdollarPremiene er på 10.000 dollar.

Fredag starter en hackerkonkurranse i regi av the Secure Digital Music Initiative (SDMI). De lover store premier for den som klarer å knekke koden på digitale sanger og utstyr. Linux Journal beskylder SDMI for å være forbrukerfiendtlige.

SDMI arrangerer en konkurranse, der de lover 10.000 dollar i premiepenger til hackere som klarer å knekke koden på digitale sanger og beskyttelsesprogrammer.

De omtaler arrangementet som »hacking challenge», og henvender seg til miljøer som til tider skryter av sine evner til å knekke denne type koder.

Annonse


Handler om kampen mot piratkopiering

Organisasjonen SDMI, er et teknologisk initiativ som er dratt i gang av plateselskaper, for å få bukt med piratkopiering. De har fått med seg 200 organisasjoner og selskaper innen musikk, elektronikk og telekom.

I sitt friere til hackermiljøet kjører organisasjonen argumenter som dette: »Ved å delta vil du være med på å forme morgendagens teknologi. For å gjøre fremtidens teknologi best mulig er det lurt å delta.»

Ikke alle er like begeistret for denne hackerutfordringen, men hevder at SDMI bruker hackere som gratis konsulenthjelp for å forbedre sin egen kryptering. Linux Journal er blant som oppfordrer til boikott.

-Forsøk på gratis konsulenthjelp

I sitt åpne brev til lederen for SDMI, Leonardo Chiariglione, skriver Don Marti, teknisk redaktør i Linux Journal blant annet dette:

– Jeg vil ikke delta i din organisasjons plan for å fjerne kontrollen over innspilt musikk vekk fra kundene. Jeg vil ikke bidra til å teste programmer eller løsninger som krenker privatlivet, eller som gjør det vanskelig å bruke lovlige program på en riktig måte.

Så dersom du i ettertid uttaler )»Hackere klarte ikke å knekke vårt system selv om vi tilbød en premie på 10.000 dollar», så tar du feil.

Hackere burde ikke, og vil heller ikke, tilby gratis konsulenttjenester til en organisasjon som bruker teknikk til å forstyrre balansen mellom kopirettighetshavere og musikklyttere.

Inviterer frihetselskere til å grave sin egen grav?

At det settes i gang en slik konkurranse er på sett og vis ironisk. Underholdningsindustrien har de siste årene gått til sak mot en rekke mennesker og organisasjoner, som har klart å knekke kodene til ulike krypteringsprogram.

– Hvorfor skal frihetselskende folk utføre gratis konsulenttjenester for en organisasjon som ønsker å krenke vår frihet, spør Marti i sitt brev.

Les invitasjonen fra SDMI om å delta i konkurransen:
http://www.hacksdmi.org/

Her er brevet fra redaktør Marti i Linux Journal:
http://noframes.linuxjournal.com/articles/misc/0022.html

Annonse