Mobiljord

Annonse


Mobil gjennom helvete

MobiljordVær snill med den nye mobilen din. Før den har kommet deg i hendene har den vært gjennom helvete. Eller – som man i bransjen kaller testlaboratoriene – «et torturkammer fra middelalderen».

– Å lage ting er morsomt, men å ødelegge dem er morsomt også, sier Ken Wasko ved Motorolas testlab i Illinois til Associated Press.

Skal tåle alt

Morsomt, men seriøst. Mobiltelefonene blir stadig mindre og stadig mer funksjonelle. Vi tar dem med overalt, og dermed må de helst tåle hva som helst. Et fall fra hoftehøyden og ned på gulvet er minstekravet.

Men mange av dem gjennomgår langt større lidelser. De mistes ned i toalettskåler, de legges til soling på steder utendørs hvor de nærmer seg kokepunktet og de fyker som prosjektiler gjennom luften når biler uten håndfriløsninger kolliderer.

Annonse


Etterpå forventer vi at de skal fungere like greitt. Ofte gjør de det også, for mange frender av arten har vært gjennom helvete allerede, og kommet levende ut igjen.

Fra stekeovn til fryser

Når du mister mobilen ned på fortauet kan det være beroligende å vite at i tester har disse modellene blitt utsatt for over 100 slike sjokk, og mange fra større høyde enn dine albuer. Når du glemmer mobilen på bilpanseret og lar den steke i solen i noen timer kan det være greit å vite at dens artsfrender har vært i både stekeovnen og i fryseren.

Mobiltelefonen på stranden skal også holde tett. I Motorolas testlab utenfor Chicago blir testmodellene bombardert med den mest finkornede sand man har funnet i ørkenen i Arizona. Trenger kornene inn i apparatet går turen tilbake til tegnebrettet.

Robotene tar grovjobbenHvis du er av den typen som slår hardt på tastaturet når du har en klar melding å bibringe, skal du vite at i testlabbene står roboter med samme sinnelag og hamrer løs på testmodellene. Hvis du bekymrer deg for lukningsmekanismen i dekselet så vær klar over at robotene har åpnet og lukket det tusenvis av ganger allerede.

Testingen blir stadig hardere – og stadig viktigere, fordi konkurransen er så beinhard. Du kan regne med at en nye mobil er en tøff liten plugg. Men om du vil vite hvor gode funksjoner den har, bør du heller kikke på ITavisens mobiltest.