Annonse


Mobiltelefonen blir spillmaskin

Istedet for å spille som ligger lagret på en server gjennom mobiltelefonen, gjør In-Fusio det mulig å i stedet laste ned spill til telefonens interne minne slik at de kan kjøre direkte på mobilen. Dette betyr at spillene blir raskere, og kan ha mye bedre grafikk, lyd, og animasjon enn dagens wapspill.

Raskere og bedre

– Vi kan for eksempel lage store avanserte spill i DOOM-stil med 250 brett, lydeffekter og musikk. Når spillene ligger på mobiltelefonen blir animasjonene og responstiden mye bedre. Våre spill kan for eksempel oppdatere skjermbildet seks ganger i sekundet, mens vanlige wapspill klarer maks en eller to, sier Gilles Raymond, adm. direktør i In-Fusio.

Etter nedlasting lagres spillene på Flash-minne på mobiltelefonen, og flere spill kan altså lagres på en telefonen, avhengig av minnekapasitet og størrelse på spillene. Størrelsen på det Tetris-aktige spillet PileUp, som er et av de første spillene som skal rulles ut over ExEn, er på omlag 30kB.

Lanseres til våren

Det er teknologien ExEn som gjør det mulig å laste ned spill på denne måten, og In-Fusio planlegger å lansere det hele i mars 2000, da med 20 spill klare for nedlasting. Før det skjer må det nemlig først lages telefoner som støtter ExEn, og så må operatørene kjøpe teknologien og spillene fra InFusio og tredjeparts spillprodusenter.Ex-En eksempel

Annonse


– Vi har fire mobilprodusenter med oss foreløpig. En av dem er Philips, og en annen er blant verdens fem største, røper Raymond til Wapland.no.

Det er i første omgang operatører, ikke privatpersoner, som vil være In-Fusios målgruppe. Etter å ha kjøpt spill og den tekniske løsningen, er det opp til operatøren hvordan han vil selge og formidle disse videre til sine kunder.

Ti millioner ExEn-mobiler

Innen utgangen av neste år er 100 spill planlagt, hvorav 80 prosent utvikles av eksterne selskaper. I løpet av 2001 regner In-Fusio med at hele 10 million mobiltelefoner vil støtte ExEn.

Flere operatører har allerede meldt sin interesse, men In-Fusio vil ikke ut med om, og eventuelt når, de har en avtale i boks med noen her i Norge.

– Vi er i samtale med ni operatører på verdensbasis, og vil også gå inn i avtaler med skandinaviske aktører om kort tid, sier Raymond.

For mer informasjon om ExEn og en forsmak på noen av spillene, besøk www.in-fusio.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse