Annonse


Her kan du følge OL på wap

Årets OL vil bli den første i historien til å dekkes på det mobile Internett, og det forventes rekordtreff på de nettstedene som leverer informasjon om arrangementet.

WAPaResult (www.waparesult.com/index.wml) har en spesiell seksjon dedikert Olympiaden, med hovedkategoriene Headlines, Sport, Podium (medaljevinnere), og Medal Table. Informasjonen er satt sammen av det franske byrået AFP.

– WAPaResult forventer mellom 200 000 og 250 000 treff i OL-perioden 15.09 til 01.10. Allerede da vi lanserte tjeneste på tirsdag fikk vi ni tusen treff. , sier operations director Martin Hunt.

Tidsforskjell

Sports.com (mobile.sports.com) tilbyr også en spesialdekning av OL. Paul Wright, salgs-visepresident, forventer et stort løft, men er usikker på hvordan tidsforskjellen vil påvirke potensielle Europeiske besøkende.

Annonse


– Vi tror det vil bli en suksess, men det er umulig å forutse. Mange av arrangementene vil finne sted mellom 6 og 8 om morgenen (norsk tid), når folk er på vei til jobb, og hvis de har en waptelefon kan de jo følge med på det som skjer, sier Wright.

Sports.com, som også har hatt spesial wapdekning av Euro 2000 og Wimbledon, kan i tillegg nås på PDA gjennom AvantGo.

Ny tjeneste

Mobile Sports Channel lanserer også sin OL-dekning. Nettstedet er produsert av sveitsiske MobileChannel.Network, og er tilpasset Nokias telefoner. Tjenesten vil også være tilgjengelig på SMS.

– Først må du gå til MC.Ns webside og registrer deg, og så får du konfigurasjonsinnstillingene sent til telefonen din. Dekningen er levert av Trans World International på engelsk, tysk, fransk og italiensk, sier Janne Makinen, sjef for forretningsutvikler i MC.N.

CBS SportsLine.com tilbyr også OL-stoff som kan nås på Palm eller SMS.

NRK har sin egen OL-tjeneste på wap.nrk.no

Andre nettsteder

En annen sportsside som dekker OL på wap er Sports Info Bank (www.sportsib.com/i.wml).

Andre sider som forventes å ha litt olympisk oversikt er Total Sports (wap.totalsports.net) og SportsFeed (www.sportsfeed.com/welcom.wml), slev om sistnevnte kan være litt vanskelig å få frem på en del waptelefoner., inkludert 7110.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse