Annonse


Amerikansk sikkerhetsmiss

De fleste føderale nettsteder makter ikke møte de fire kriteriene som den føderale handelskommisjonen forlanger at kommersielle nettsteder skal etterleve, viser en studie fra den amerikanske kongressen.

De føderale nettstedene gir ikke informasjon verken om hvordan de samler inn kundedata eller hvordan de benytter dataene, og de gir heller ikke brukerne muligheten til å redigere dem. Dataene oppbevares også i mange tilfeller mangelfullt.

Kongressens General Accounting Office gikk 65 føderale nettsider etter i sømmene, og hele 97 prosent strøk på en eller flere av punktene, melder Wall Street Journal.

Likevel nekter Det hvite hus for at sikkerheten er for dårlig.
– I USA skreddersyr vi retningslinjer til spesifikke sektorer. Det er merkelig, for ikke å snakke om misvisende, å måle føderale institusjoner etter standarder som er designet for kommersielle nettsider.

Annonse


– Det er omtrent som å klage på at et eple ikke har et tykt, orange skall, sier Sally Katzen, leder av Det hvite hus’ administrasjons og budsjettkontor, i en uttalelse.

(Origo)