Arnt Sommerlund

Annonse


Advarer mot ufin e-post

Arnt SommerlundEn av de viktigste funksjonene i Eudora 5.0 er Eudora Sharing Protocol (ESP), som en ment å effektivisere og fornenkle kommunikasjon med familie, venner og folk du har mye kontakt med i arbeidslivet. Det skjer ved automatisk deling og synkronisere av filer, uten en sentral server eller IT-support.

Fildeling for de inviterte

Alle type filer som kan sendes som vedlegg, kan også sorteres automatisk på peer-to-peer basis. En bruker kan sette opp en »fellesgruppe», og det er designet en egen folder for e-post som ønskes å deles med en innvidd gruppe.

I motsetning til andre peer-to-peer fildelingssystemer, er ESP kun tilgjengelig for inviterte medlemmer.

Peprer stygt språk

Men det artigste trekket må sies å være MoodWatch, som advarer brukerne hvis de har skrevet skjellsord eller hvis de mottar post av denne art. Da vil det dukke opp en, to eller tre chilli-pepper ved siden av beskjeden.

Annonse


Dette er nok kun noe som vil gjelde engelsk språk i første omgang.

Flere studier har vist at personer fort blir mer aggressive over e-post, og denne funksjonen skal altså være til hjelp de ganger du går over streken.

Brukerstatistikk

Eudora lager også statistikk over din e-postbruk dersom du ønsker det, og vise hvordan ditt brukermønster er.

Utenom dette finnes en rekke standardverktøy som også har vært med i tidligere Eudora-utgaver.

Programmet er gratis å bruke dersom du aksepterer reklame, men en fullversjon koster 49.99 dollar. Brukere som allerede har installert Eudora 4.3 får gratis oppgradering, mens har du versjon 4.0-4.2, koster oppgraderingen 29.99 dollar.

For noen år tilbake var Eudora en av mest brukte programmene innen e-post, men de har mistet stadig mer terreng, og da særlig til Outlook fra Microsoft. I likhet med tidligere versjoner er programvaren kun tilgjengelig for Mac og Windows.

Annonse