Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil nå ungdom før UMTS tar dem

Før jul lanserer statskanalen NRK en egen ungdomstjeneste for Internett og mobil. Hvilket innhold tjenesten skal ha er ennå vagt og uklart, nå skal ungdommen bli spurt til råds.

NRK (på web)
NRK Futurum setter i gang med en storsatsing på nett, mobil, og neste generasjons mobile Internett med sin nye ungdomstjeneste, som lanseres i desember. Men hvilket innhold tjenesten skal ha er ennå uklart.

– Vi vil invitere lyttere og seere til å skape tjenesten. Blant annet arrangerer vi en konkurranse der brukerne skal komme med ideer. Den skal gå over noen uker, og deretter vil vi bruke ideene videre i produksjonsprosessen, forteller prosjektleder Cecilie Feen i NRK Telekom Ung.

Vil være interaktive

Frem til i dag har NRK ligget et skritt bak når det gjelder å utnytte interaktivitet og gode tjenester for nett. Dette ønsker man nå å endre, og det er den unge generasjonen som skal vinnes.

I løpet neste år blir GPRS tilgjengelig for brukerne og deretter kommer UMTS. NRK ønsker å ha innholdssiden klar innen den tid, slik at tjenesten kan rulles i gang i takt med utbyggingen av nettene.

– Det er viktig å inkludere mobiltelefonen, ikke minst med tanke på UMTS og GPRS. På årets Quart-festival testet vi om WAP-brukere var interessert i nyheter på telefonen. Vi hadde da en informasjonstjeneste om festivalen og overraskende mange brukte den, sier Feen til ITavisen.no.

Bruker ikke eksterne levernadører

– Har dere inngått avtale med noen innholdsleverandører?

– Foreløpig har vi ikke inngått noen avtaler med innholdsleverandører. Vi vil samle stoff fra NRKs ungdomsredaksjoner, det som allerede er produsert og kommende produksjoner.

For å lokke ungdommen til å engasjere seg i utviklingen av tjenesten lokker NRK med premier, samt muligheten til å trekkes aktivt inn i arbeidet. Feen er ikke fremmed for at ungdom med gode bidrag trekkes inn i arbeidsgrupper på freelance-basis.

Feen benekter ikke at NRK har ligget bakpå når det gjelder utviklingen av tjenester.

– Men nå har ressursene for nettjenester økt betraktelig, og det er en sterk vilje hos ledelsen til å satse på dette, sier prosjektlederen