NRK (på web)

Annonse


Vil nå ungdom før UMTS tar dem

NRK (på web)NRK Futurum setter i gang med en storsatsing på nett, mobil, og neste generasjons mobile Internett med sin nye ungdomstjeneste, som lanseres i desember. Men hvilket innhold tjenesten skal ha er ennå uklart.

– Vi vil invitere lyttere og seere til å skape tjenesten. Blant annet arrangerer vi en konkurranse der brukerne skal komme med ideer. Den skal gå over noen uker, og deretter vil vi bruke ideene videre i produksjonsprosessen, forteller prosjektleder Cecilie Feen i NRK Telekom Ung.

Vil være interaktive

Frem til i dag har NRK ligget et skritt bak når det gjelder å utnytte interaktivitet og gode tjenester for nett. Dette ønsker man nå å endre, og det er den unge generasjonen som skal vinnes.

I løpet neste år blir GPRS tilgjengelig for brukerne og deretter kommer UMTS. NRK ønsker å ha innholdssiden klar innen den tid, slik at tjenesten kan rulles i gang i takt med utbyggingen av nettene.

Annonse


– Det er viktig å inkludere mobiltelefonen, ikke minst med tanke på UMTS og GPRS. På årets Quart-festival testet vi om WAP-brukere var interessert i nyheter på telefonen. Vi hadde da en informasjonstjeneste om festivalen og overraskende mange brukte den, sier Feen til ITavisen.no.

Bruker ikke eksterne levernadører

– Har dere inngått avtale med noen innholdsleverandører?

– Foreløpig har vi ikke inngått noen avtaler med innholdsleverandører. Vi vil samle stoff fra NRKs ungdomsredaksjoner, det som allerede er produsert og kommende produksjoner.

For å lokke ungdommen til å engasjere seg i utviklingen av tjenesten lokker NRK med premier, samt muligheten til å trekkes aktivt inn i arbeidet. Feen er ikke fremmed for at ungdom med gode bidrag trekkes inn i arbeidsgrupper på freelance-basis.

Feen benekter ikke at NRK har ligget bakpå når det gjelder utviklingen av tjenester.

– Men nå har ressursene for nettjenester økt betraktelig, og det er en sterk vilje hos ledelsen til å satse på dette, sier prosjektlederen

Annonse