Annonse


Vil ha eldrelov for IT-bransjen

– Aldersdiskriminering er blitt en vane i IT-bransjen, raser John Butterfield fra rekrutteringsbyrået Best International Group. Han får støtte av bransjekollegaer.

Britenes eneste vern mot diskriminering er et direktiv fra Utdannelse og arbeidsdepartementet. Men rekrutteringsbransjen hevder det ikke holder for å hindre at eldre arbeidssøkere forbigås av de unge i IT-bransjen.

Velger unge av gammel vane

– Når direktivet ikke virker må det lages en lov som hindrer bedrifter i å diskriminere eldre mennesker. I virkeligheten vet folk at IT-selskapene velger de yngste ut fra gammel vane.
Industrien må sette seg sammen og vise hvilke verdier voksne arbeidssøkere besitter, forteller lederen av et annet rekrutteringsbyrå til Silicon.com.

Byråene beskriver en hverdag der klientene ofte setter en øvre aldersgrense i kravspesifikasjonen av nyansatte. Rekrutteringsbyråene må gjøre som de får beskjed om av kunden.

Annonse


Kjønn og rase

En lov som hindrer dette, er det et definitivt behov for. Vi har allerede lover mot rasisme og kjønnsdiskriminering. Hvorfor ikke en lov mot aldersdiskriminering? spør bransjen til nettavisen.

En talskvinne fra arbeidsdepartementet sier dagens regelverk er under evaluering, og vil være ferdig tidlig neste år. Når effektiviteten av direktivet er klart, kan vi ta stilling til om det er behov for en lov, sier hun.

(Origo)