Telia (ny logo 2000)

Annonse


Nå kommer Telia med nett-telefon

Telia (ny logo 2000)De av Telias kunder som ønsker å bruke tilbudet må registrere seg på en egen side. De får da en såkalt SIP-adresse, som er identisk med epostadressen.

Etter at de har lastet ned programvare, så kan de ringe til andre som har såkalte SIP-adresser.SIP-protokollen (SIP=Session Initiation Protocol) er en standard for kommunikasjon over IP-nett, og gjør det mulig å ringe med epostadressen. Telia har allerede gitt 27.000 ansatte muligheten til å bruke SIP-adresser.

– Tilbudet er i linje med med Telias strategi å gi kundene avanserte IP-tjenester, heter det i en melding fra selskapet.

IP-test i stor skala

Telia starter samtidig forsøk med avanserte tjenester på IP-telefoni. Dette gjelder tusen familier i Umeå, som allerede er tilknyttet et bredbåndsprosjekt sammen med Umeå Energi.

I følge meldingen er Telia den første tradisjonelle nettoperatøren i verden som gjør en så avansert test i så stor skala.
– Det vi nå gjør har ingen innen gitt seg i kast med tidligere. Mye gjenstår innen vi kan tilby et ferdig produkt, sier prosjektleder Hans Eriksson på Telia Carrier & Networks.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse