Annonse


– Fusjoner nødvendige

Den norsksvenske sammenslåingen er den første store endringen i bransjen siden aksjekursene raste i mars. Interessen for nettbutikkaksjer er blitt lunken, og selskapene sliter med store tap.

Hvis aksjonærene i YaTack og Toga stemmer ja til fusjonen, betyr det større volumer, og færre ansatte. Til sammen sparer butikkene 45 årsverk.

IT-analytiker Pontus Herin fra Redeye tror Toga/Yatack bare er den første av mange internettfusjoner utover høsten og vinteren.
– Trenden blir stadig tydeligere. Det er investert mye i å bygge varemerker. Selskapene må slå seg sammen for å spare penger på teknologi, logistikk og kundeservice, men de beholder varenavnene sine, sier han til Dagens Industri.

YaTack/Toga har 90 ansatte og omsatte i august for bare 6 millioner kroner. Halvparten av de ansatte vil bli sagt opp. Til sammen har selskapene en kasse på 115 millioner kroner som skal holde til 2002, da venter butikken å gå med overskudd.

Annonse
– Sparsomhet er en dyd. Det har vi lært i netthandelen etter et par nyttige ørefiker. Vi må bygge selskapet videre med den kassen vi har, sier Togas styreformann Per Bystedt til avisen.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse