Annonse


Din elektroniske lommebok

Mobilhandelen gjennom Telenor kan foregå på flere måter. Det skal være mulig å få transaksjonene trukket rett fra bankkonto, betale med kredittkort, eller trekke fra en egen mobilkonto man kan “lade” med inntil 1000 kroner fra bankkontoen.

– Fordelen med å betale med mobilkonto er at på små tjenester, hvor det bare er snakk om et veldig lite beløp, så slipper du transaksjonsgebyret, sier Iuel.

Ta småtjenester på mobilregningen

For enkelt tjenester skal det også være mulig å bli belastet rett på mobilregningen, uten å gå innom hverken mobilkonto eller bankkonto, men denne betalingsformen skal ikke brukes til tradisjonell varehandel.

Annonse


– Vi muliggjør fakturering over telefonregning, men bare på mindre tjenester som fortæres der og da. Vi ønsker ikke å sitte med kredittrisiko, og man skal ikke kunne bruke dette til å handle pølser og sokker, sier Iuel.

SIM Toolkit

For å bruke løsningen til Telenor må du først registrer deg, for eksempel ved å ta kontakt med kundeservice. Deretter får du tilsendt et SIM Toolkit-kort, og etter et par uker er alt i orden med banken og du skal kunne begynne å betale med mobilen.

Inntill wapløsningen kommer på plass i løpet av høsten, krever dette naturligvis at du har en telefon som støtter SIM Toolkit. Heldigvis gjør de fleste nye telefoner det, riktignok med et par unntak (hvilke modeller dette gjelder kan du se her)

Venter med markedsføring

– Vi har lyst til å få til å gjøre det på en enda smartere måte før vi kjører ut i stor skala. I dag er det blant annet slik at du må fylle ut et skjema på web før du kan begynne å bruke systemet, men vi håper at bankene skal stille litt mindre strenge krav på slikt etter hvert, sier Iuel.

Samarbeidspartnere foreløpig er Filmweb (ja, du kan allerede i dag kjøpe kinobilletter) og Billettservice, og det er også avtaler på gang med Ringnes for at man skal kunne bruke mobilen til å kjøpe brus og vann fra automater. Men flere skal det bli, lover Telenor.

– Det er viktig å skape mer innhold og flere tjenester før vi lanserer for fullt. Billettsalg i 8-10 byer og en brusautomat her og der er ikke nok, sier Iuel.

Mobilhandel eksempel
Eksempel på kjøp av kinobillett på mobiltelefonen

For mer informasjon, se mobil.telenor.no/Produkter/MobilHandel.asp.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse