Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Verdens mest surfeglade

Skandinavene bruker nettet flittigst, viser en fersk studie av 20 land i Europa, Nord-Amerika og i de asiatiske Stillehavslandene. Nielsen/NetRatings konkluderer med at nettveksten fortsetter.

Nesten 300 millioner mennesker i Europa, Nord-Amerika og på Asias Stillehavskyst har nettilgang, viser Nielsen/NetRatings første studie av globale nettrender

I Europa har en av fem husholdninger nettilgang. Mer enn halvparten av de europeiske nettbrukerne bor i Storbritannia, Tyskland og Italia, viser tallene.

Toppsurfere

Norge, Sverige og Danmark troner likevel øverst på listen over nettilgang. Landene har også en større andel av faste nettbrukere, og skandinaviske nettbrukere er også flittigst til å bruke nettet som kjøpshjelp, heter det i en pressemelding fra Nielsen/NetRatings.

Mer enn halvparten av de skandinaviske nettbrukerne har hatt nettilgang minst siden 1998, noe som demonstrerer markedets modenhet, hevder byrået.

Kjøpekåte briter

Britene er mest villig til å handle på nettet av alle europeere. Omtrent 64 prosent av alle britiske nettbrukere som har sjekket priser på nett har fullført en netthandel i de siste seks månedene.

Studien er gjort mellom april og juni i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Østerrike, Belgia, Frankrike, Tyskland, Irland, Italia, Nederland, Spania, Sveits, Storbritannia, Australia, Singapore og New Zealand. Resultatet er satt sammen med tilsvarende tall fra USA, Canada og Japan.

(Origo)