Annonse


UPC dropper Microsoft

Kabeloperatøren UPC (United Pan-Europe Communications), som også opererer i Norge, skal nå begynne å levere PCTV-bokser til 480 000 abonnenter i sitt digitale kabelnett i Amsterdam. De nye interaktive tjenestene har vært planlagt lenge.

Etter planen skulle Microsoft skulle levere programvaren til PCTV-boksene, men nå går kontrakten til Liberate Technologies.

Microsoft forsinket, – igjen

Microsoft eier 8 prosent av aksjene i UPC. De to selskapene har samarbeidet i nesten to år med å utvikle teknologi for kabelnettet.

Programvaren er basert på teknologi fra selskapet WebTV, som Microsoft tidligere har overtatt. Softwaren er imidlertid kraftig forsinket, og nå vil ikke UPC vente lenger på Microsoft. Programvaregiganten er beryktet for sine forsinkede programleveranser.

Annonse


UPC under sterk kritikk

I Norge tilbyr UPC både kabel-TV, telefon og bredbånds internettaksess. UPC har fått mye kritikk for sviktende tjenestepålitelighet og dårlig kundebehandling. Fredag fortalte Computerworld Norge at UPC ville si opp abonnementet til en kunde som hadde klaget gjentatte ganger!

Fra en kilde får ITavisen.no opplyst at UPCs Internett-aksess på Stovner lå nede fra torsdag ettermiddag, til midnatt natt til lørdag.

Det er åpenbart ikke bare Microsoft som ligger på etterskudd.

Mange tjenester i 2001

UPC vil lansere de nye tjenestene i oktober. I starten vil PCTV-boksene bare by på noen få tjenester.

I første halvår 2001 skal de oppgraderes for e-post, nettsurfing, bestillingsvideo og betalingstjenester. Da vil Microsofts programvare igjen være aktuell, – hvis den er ferdig.

Nylig måtte også den amerikanske teleoperatøren AT&T avlyse planene om å bruke Microsofts programvare i sine PCTV-bokser.

Liberate – fiendens leir

Liberate Technologies som opprinnelig het Network Computer, utviklet verdens første NC (network computer) for Oracle. Selskapet ble grunnlagt av Oracle-sjefen Larry Ellison, en av Bill Gates sterkeste kritikere.

For Microsoft må det fortone seg som fiendens leir: Selskapet eies av Netscape, Oracle, Sony, Acer, Sega, Nintendo, NEC og andre. Senere er America Online, Lucent og Sun kommet inn på eiersiden.

I Europa samarbeider Liberate med Philips om bestillingsvideo.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse