Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Linux-basert spill i Oktober

Det Sør-Koreanske selskapet Palm Palm Technology vil komme med sitt første Linux-baserte spill allerede neste måned.

Dette er det samme selskapet som står bak Tynux, et Linux OS for trådløse terminaler.

Palm Palm Technology er fra før mest kjent for utviklingen av et Linux-basert OS for trådløse Internett-terminaler og mobiltelefoner. Nå har selskapet inngått en allianse med M-Dream som utvikler programvare for spill.

Integreres i terminalene

Sør-Koreanerne vil benytte seg av programvaren Puzzle Bubble fra M-Dream, og knytte denne til sitt Tynux OS. Spillprogrammet skal utvikles i oktober, og deretter integreres i SK Telecoms neste rekke av håndholdte enheter.

I følge The Korea Herald er Puzzle Bubble i ferd med å oppnå stadig større popularitet verden over.

Når i Europa?

I første omgang må vi regne med at spillene er tilpasset det koreanske markedet, men med den økende populariteten til Linux på håndholdte terminaler, er neppe veien langt til Europa og USA.

Det Sør-Koreanske Linux-selskapet har også inngått en avtale med norske Trolltech, men hva avtalen går ut på er ennå ikke kjent. Sannsynligvis innebærer avtalen at Palm Palm vil benytte, Qt/Embedded, som er det eneste profesjonelle GUI produktet (grafisk brukergrensesnitt) spesielt laget for embedded Linux.