Annonse


Crusoe i Sony-PC

I oktober kommer Sony med sin nye bærbare ved navnet PictureBook, som veier under en kilo, har 128 megabyte minne og er 2,5 cm tykk.

Den er det siste tilskuddet av i den snertne VAIO-serien. Etter sigende skal være enda slankere og lekrere enn den siste modellen.

Den nye PictureBook blir den aller første maskinen som utstyres med en mikroprosessor fra Transmeta, og forventingene er store. Mange spør seg om Crusoe vil klare å leve opp til de forventingene som er skapt.

Dobler batteriets levetid

Transmeta hevder at deres mikroprosessor dobler batteriets levetid. Crusoe benytter programvare som utfører oppgaver som vanligvis blir gjort av transistorer. Chipen trenger dermed mindre strøm og avgir mindre varme enn tradisjonelle prosessorer

Annonse


PictureBook er en mini-PC og ett digitalt kamera i ett. Den veier knapt en kilo og er 2,5 cm tykk. Den siste modellen har 128 megabytes minne, noe som er dobbelt så mye som de tidligere modellene.

På alle de tidligere modellene har Sony benyttet chip fra Intel, og det kom som en stor overraskelse da de tidligere i sommer erklærte at de nå ville velge Transmeta.

IBM ligger etter

Også IBMs nye Thinkpad 240x er planlagt å komme med Crusoe. De vurderer også om fremtidige modeller av Thinkpad x20 skal utstyres med denne mikroprosessoren

Thinkpad x20 som kommer i norske hyller i slutten av måneden veier 1,3 kilo og har i likhet med PictureBook 128 megabyte minne.

Etter det ITavisen.no erfarer er det usikkert om Sonys transmeta-PC vil komme på det norske markedet.

Annonse