Annonse


Nettlegende støtter FBI-overvåking

Carnivore skal overvåke nettet og fange opp epost og annen elektronisk kommunikasjon fra mistenkte i kriminalsaker. Planene har møtt massiv kritikk fra både nettaktører og personvernforkjempere, men FBI fikk i en senatshøring onsdag uventet støtte.

– Systemet kan misbrukes, men jeg mener at det FBI har gjort ikke truer personvernet, sa nettlegenden Vinton Cerf i senatshøringen. Cerf skrev i 1973 viktige deler av koden som Internett hviler på, og blir av mange regnet som “nettets far”.

– Gitt at det blir brukt på den måten som FBI signaliserer er det en veldig lite truende måte å sanke data på, sa Cerf.

Kritikerne av FBI-systemet hevder at systemet gjør det enkelt å snappe opp epost fra uskyldige nettbrukere som tilfeldigvis benytter samme nettleverandør som den mistenkte.

Annonse


De ønsker også at kildekoden til Carnivore gjøres fritt tilgjengelig, slik at nettleverandørene fritt kan sjekke FBIs elektroniske skritt. Cerf liker denne ideen dårlig.

– Å legge Carnivore-programvaren i hendene på nettleverandører slår meg som skremmende, for å være ærlig, sa Cerf.

Cerf anses som et viktig vitne for FBI på grunn av hans status i nettmiljøet, skriver Wall Street Journal. Regjeringen maktet å vinne hans støtte ved å gi ham en privat demonstrasjon av programvaren i FBIs laboratorier for to uker siden.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse