ITfinans

Annonse


Trangt for nettmeglere

ITfinansKonkurransen om Skandinavias skarve 19 millioner innbyggere, og enda færre investorer, blir hard. Snart kommer oppkjøp eller konkurser, tror bransjeeksperter.

I Sverige som er Europas nest største nettmeglermarked etter Tyskland, finnes det nå åtte nettmeglere og fire storbanker som tilbyr aksjehandel via Internett.

Det drøyer ikke lenge før det bare finnes fire nettmeglere i Sverige, hevder Klas Danielsson grunnleggeren av nettmeglerhuset Teletrade. Teletrade planlegger ekspansjon til Norge og Danmark i løpet av høsten.

Mandag ble nettmegleren Hq.se snappet foran nesen på Teletrade, av Aktiespar Fondkommission for 220 millioner svenske kroner. Aktiespar ble etter det Sveriges nest største nettmegler etter Nordnet.

Annonse


Teletrade gir likevel ikke opp kampen om å bli størst i Skandinavia. Det skal skje gjennom oppkjøp av rivaler, signaliserer Teletrade-sjefen til DagensIT.

Nordnet forbereder seg også i kampen om markedsandelene, og skilte ut nettvirksomheten i et eget datterselskap fredag. Strukturendringen skal gjøre det enklere å manøvrere i krigen alle venter skal komme.
– Det kommer til å gå raskt. Mye er avgjort i løpet av høsten, sier Nordnets markedssjef Ulrika Almerfors.

Samtidig som rivalene ruster opp i Skandinavia, lurer mektige utenlandske aktører i kulissene. Tyske Com Direct og Consors har vist interesse for det teknologimodne nordiske markedet. Det samme har franske Selftrade og Bourse Direct og britiske EGG.

Amerikanske E*Trade har allerede en solid posisjon i Sverige, og startet nylig en filial for nordmenn.

(Origo)

Annonse