Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Psion lover rå kommunikator

Psion lover å bygge mobiltelefonen inn i neste Psion. Det blir en lommedatamaskin med fargeskjerm, multimediafunksjoner og GPRS. Produktet skal være klart allerede til våren.

Det var under presentasjonen av nye Psion Revo Plus at direktøren for Psion Computers, Margaret Rice-Jones lettet litt på sløret. Selskapet har samarbeidet tett med Motorola, men Rice-Jones understreker at Psion vil lage sin egen ”telefon”.

Hvordan denne telefonen, eller PDA’en vil se ut sier Rice-Jones ingen ting om. I stedet forteller hun at stemmestyring har en sentral rolle i Psions utviklingsarbeid, og at det er dette som er fremtidens brukergrensesnitt for datamobiltelefoner.

Psion tok initiativet til Symbian, og eier i dag 23 prosent av selskapet som utvikler epoc-plattformen. Symbian har utviklet referansedesignet Quartz, og det er mye som tyder på at det er dette som danner utgangspunktet for Psions nye PDA-telefon. Med i Symbian er også Ericsson, Motorola, Nokia og Panasonic.