NRK (på web)

Annonse


NRK vil ha mobilpartner

NRK (på web)NRK vil bli størst i alle elektroniske kanaler, og nå varsler kringkasteren at også neste generasjons mobiltelefoner skal erobres med NRK-innhold.

– Vi ønsker å danne en allianse med en partner som har konsesjon for UMTS, sier Anne Halvorsen i NRK Telekom til Nettavisen. Det nye NRK-selskapet er så ferskt at de ennå ikke har rukket å komme inn i søknadsprosessen for mobil-lisensene, sier hun.

Halvorsen vil ikke nevne navn, men NRK har tidligere samarbeidet tett med Telenor i utviklingen av tekniske løsninger.

– NRK vil bruke tiden fremover til å finne en endelig alliansepartner. Vi er jo i den heldige situasjonen at vi er svært attraktive for operatørene og at det derfor er lett å få en partner, sier hun.

Annonse
Innholdet til tredje generasjons mobiltelefoner skal utarbeides av NRKs sentraldesk, som også betjener statskanalens ferske nettsider.

– NRK Telekom vil bearbeide det stoffet som kommer fra produksjonsavdelingene i bedriften og tilrettelegge dette for UMTS. Dermed har vi tilgang til enorme ressurser som kan brukes som tjenesteinnhold både på sport, underholdning og nyheter, sier Halvorsen til Nettavisen.

I dag samarbeider kringkastings-kjempen med Telenor Mobil og Netcom om å sende ut enkle SMS-meldinger til mobiltelefoner.

Flere mediebedrifter har kastet seg på konseksjonssøknadene over hele Europa. I Norge og Sverige er Schibsted en aktiv medspiller i et konsortium som ledes av mobiloperatøren Orange.

Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse