Amthlon 1 gig

Annonse


Billigprosessor i volum

Amthlon 1 gigAMD leverer nå en Duron billigprosessor på 750 MHz, uten at dette er superraskt i dagens prosessorsammenheng. Det som er til fordel for selskapet er at en rekke større PC-leverandører velger prosessoren, og at den kommer i et stort volum.

– Vi tilbyr de raskeste PC-prosessoren i volum og tilbyder et bredt og kraftfullt utvalg av løsninger for både prestasjon- og verdisegmentet. Uansett prisnivå for brukerne en bedre PC med et system, basert på AMD-prosessor, uttalte selskapets viseadm. direktør, Rob Herb, i forbindelse med gårsdagens lansering.

AMD har satt prisen på Duron 750 MHz til 181 dollar for 1000 enheter, skriver svenske MikroDatorn.

Intel har et volumproblem

Hvem av Intel og AMD som faktisk leder prosessorkappløpet strides de lærde. Men det er et faktum at Intel har hatt store problemer, med å levere sine raskeste prosessorer i stort volum den siste tiden. Intel ble også tvunget til å trekke tilbake sin nyeste spydspissmodell, Pentium III 1,13 gigahertz. Den viste seg å være ustabil under visse forhold.

Annonse


Fra og med tirsdag begynte en rekke PC-utviklere verden over å levere systemer basert på den nye Duron-prosessoren. De nærmeste ukene regner man med at ytterligere vil sette i gang å produsere PC-er med billigprosessoren.

Mindre minne enn Athlon

Duron jobber med lavere klokkefrekvenser enn AMDs flaggskip Athlon, og den har mindre sekundært cacheminne. Duron har 128 kilobyte primært cacheminne og 64 kilobyte sekundært. Den totale cachemengden i Athlon er 384 kilobyte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse