Mobiltest (08/99)

Annonse


Nå virustester mobilprodusentene

Mobiltest (08/99)Selskapet Kaspersky Lab, som lager virusbeskyttelse for PC’er, mente at faren for ødeleggelse av mobiltelefoner var overdrevet.

Blokkere sendinger

– Vi innrømmer at det er mulig å blokkere en telefons tastatur ved å sende SMS-melding, som inneholder en spesiell kode. Dette er ikke den første, og helt klart heller ikke den siste sikkerhetsbristen i mobiltelefoner, sa Eugene Kaspersky, som leder antivirus-forskningen på Kaspersky Lab.

Han mente at framgangsmåtene for å lamme mobiltelefonene var kjent fra «news»-grupper fra tidligere, og at det bare var å ta av batteriet for å få telefonen til å virke igjen.

Må ha misforstått

Det stemmer ikke, i følge Bjørn Gerry Viksund. Innholdet i SMS-meldingen, som kan skade telefoner, finnes bare i Haugesund, og hos Nokia. Og mobiltelefonen kan bli så skadet at den ikke kan brukes, eller kutter umotivert og plutselig ut.

Annonse


– Når det gjelder flere av Nokias modeller vil jeg påstå at de blir fullstendig ødelagt, sier Viksund, som ikke vil kommentere om dette også gjelder andre produsenters merker.

Samtaler

– Nokia har vært hos oss, bekrefter han, men vil ikke si noe om hva som ble diskutert, eller om det har vært besøk fra andre hos Web2Wap.

– Men vi har fått mange telefoner inn for testing fra flere mobilprodusenter. Kanskje kan det bli en biinntekt, spøker Viksund.

Web2Wap er et selskap som har spesialisert seg i å utvikle løsninger for mobilt Internett. Blant annet en løsning for eiendomsbransjen, der budgiverne kan bli kontinuerlig oppdatert over konkurrentenes bud på mobiltelefonen.

Annonse