(Illustrasjon)

Annonse


Snart kommer Telenors ADSL

(Illustrasjon)Informasjonssjef Gunn Kristin Sande i Telenor Telecom Solutions har ikke mye å si om ADSL-milepælen, et fellestrekk for all informasjon fra Telenor nå foran børsintroduksjon.

Årsaken til at vi kaller dette en milepæl, er at ADSL er det første bredbånd-tilbud til privatmarkedet som har potensiale til å kunne nå fram til de aller fleste husstander. Tele-nettet er uovertruffen alle andre bredbånd-alternativer i så måte.

– Vi holder fast på det vi har sagt tidligere, at 30-35 prosent av privatkundene skal ha tilbud om ADSL i løpet av det første året. Da skal vi komme med et tilbud med konkurransedyktige priser, sier hun.

På Telenors web-sider står det vekselsvis at ADSL rulles ut til privatmarkedet mot slutten av 2000 og vekselsvis at der rulles ut i fjerde kvartal. Fjerde kvartal starter om en måned.

Annonse
Utsatte pilot

Telenor hadde opprinnelig planlagt en pilottest med eksterne brukere etter sommerferien, men denne er utsatt eller avlyst.

– Vi var ikke kommet dit vi ønsket og valgte å utsette pilottestingen. Det er ikke tatt endelig stilling til om vi kommer til å gjennomføre ekstern pilottesting i det omfang vi hadde planlagt før utrulling, men vi har hatt interne piloter i drift, sier Sande, som tror det blir for liten tid til å gjøre ekstern pilottesting før utrulling kommersielt.

Prisingen vil hun selvsagt ikke si noe om. Det vil nok konkurrentene hjelpe Telenor med å bestemme, derav mantraet: »konkurransedyktige priser», som er eneste kommentar til prisstrukturen fra Telenor. Det eneste som nesten bekreftes er det som står på Telenor-siten på web. Der sier de at ADSL får fast pris, en abonnementsavtale med andre ord.

– ADSL-teknologien legger opp til fast pris, slik at man kan være »allways on», sier Sande.

Billig?

Internettleverandøren EXO i Bergen leverer i dag ADSL til bedriftsmarkedet.

Selv om prisene vil variere voldsomt avhengig av avstand, linjer etc, vil en enkel installasjon bety priser rundt 2500 kroner per måned for internettaksess via ADSL med 384 kilobit/s inn og 256 kilobit/s ut. Det dobbelte for 2 megabit/s, samt installasjonskostnader på 3450 kroner, opplyser salgsleder Jens Moos i EXO AS.

NextGenTel (www.nextgentel.no), som er omtalt i Telecom Revy, retter seg både mot privat-markedet og bedriftsmarkedet med sitt Internett via ADSL-tilbud.

Til private brukere er prisen avhengig av kontraktsperioden. Binder du deg til tre år, koster installasjonen 732 kroner og den månedlige fastprisen blir 431 kroner, dersom du nøyer deg med 384 kilobit/s inn og 256 kilobit/s ut.

Ønsker du 2 megabit inn og 640 kilobit/s ut, stiger prisen per måned til 1015 kroner. Det er fullt mulig å bestille laveste hastighet først og øke denne i kontraktsperioden, noe vi ville anbefalt med tanke på at det blir konkurranseutsatte priser når Telenor og flere konkurrenter kommer inn på markedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse