Windows ME

Annonse


Microsoft Windows splittes i to

Windows ME-Sånne bokser som dette er snart utdødd, i alle fall i private hjem, sa Microsofts Per-Olof Litby, og sparket lett i kabinettet til en PC som stod og surret fremme i møterommet.
-Folk vil ha smartere maskiner med bedre design, og de skal være i stand til å kommunisere med hverandre på en enkel og grei måte.

Og dette er i grunnen hele grunnlaget for Microsofts nye operativsystem Windows ME, som ble presentert i Oslo i dag. Nå skal bedrifter og private skille lag, og forskjellen vil bare øke i årene som kommer.
Mens bedriftene vil ha sikkerhet og stabilitet, vil forbrukerne ha underholdning og kommunikasjon. ME er en videreutvikling av Windows 98, og er ikke basert på NT-teknologi, slik Windows 2000 er det.

Bredbånd

ME er altså ikke et operativsystem for bedrifter. Litby sier Microsoft ønsker å gjøre hjemme-PC’en til mer enn et verktøy som står på kontoret. Derfor er ME tilpasset bredbånd, den nye standarden Universal Plug and Play og Home Network.

I tillegg har den en egen »PC-Health»-teknologi som skal gjøre det mulig å gjennopprette maskinens konfigurasjon, også etter at poden i huset tilsynelatende har krasjet hele maskinen med nedlastinger, installeringer og slettinger. Etter et par klikk har maskinen fikset seg selv, og alt er tilbake ved det gamle.

Annonse


Rask oppdatering

Maskinen har også en tettere integrering mellom Internett og operativsystemet. Internett 5.5 er standard, og skal gi raskere rendring av bilder. Det betyr at maskinen trenger kortere tid på å få bildet opp på skjermen.

I dag har 50 prosent av befolkningen hjemme-PC. Halvparten av disse har to PC’er eller mer.

For mange av dem er underholdningsfunksjonene viktige. Windows ME funksjoner for videoredigering og musikkavspilling. Videoredigeringen er et svært enkelt »klipp og lim»-program basert på MPEG4, mens musikken organiseres og katalogiseres i Windows Mediaplayer 7.0

Ellers er det meste av 16-bit teknologien vasket ut av systemet. Det skal gjøre systemet mer stabilt, men medfører også at du vil få problemer med en del gamle spill (ME støtter ikke Real Mode).

Microsoft sier selv at ME er for alle som skal kjøpe seg nye maskiner, i tillegg til alle som i dag har Windows 95, 98 eller 98SE på maskinene sine.

Windows ME skal blant annet boote raskere, noe som sikkert er kjærkomment for en del hobby PC-doktorer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse